MUHARREM İNCE'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

MUHARREM İNCE'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

Muharrem İnce açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini 'hezimet' olarak yorumlayıp parti yönetimini eleştiren ve istifa edip genel başkanlık yarışına gireceği öne sürülen CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce Radikal’e konuştu.
 
İNCE: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Yarın basın toplantısı düzenleyerek sürece ilişkin gerekli açıklamaları yapacağını dile getiren İnce, ‘İstifa edecek misiniz?’ sorumuza ‘Hayır istifa etmeyi düşünmüyorum‘ diye cevap verdi. 
Parti Sözcüsü Haluk Koç istifanızı istedi ne düşünüyorsunuz? sorumuza ise Muharrem İnce “Beni buraya Haluk Koç getirmedi ki onun sözleriyle istifa edeyim” diye sert karşılık verdi.
 
CHP SÖZCÜSÜ KOÇ İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI 
 
CHP Sözcüsü Haluk Koç, bugün partinin MYK toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterilen aday konusunda sert eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve aralarında Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın da olduğu muhalif vekillere sert yanıt verdi. 
 
AK Parti açısından "ortalığın toz duman" olduğunu ileri süren Koç, "Kimin eli kimin cebinde belli değil bu süreçte, tam da bu ortamda 'hayır AKP gündemde olmamalı, gündeme biz CHP olarak kendimizi taşımalıyız' diyen istirahatteki CHP'li arkadaşlarımızın açıklamaları geldi" diyerek sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Burada ilke söz konusu değildir, burada 'ben yakın dönem siyasi beklentimi, çıkarımı nasıl sağlarım' güdüsü maalesef ön plandadır. Bunu üzülerek söylüyorum. İlk turda, Sayın İhsanoğlu'nun adaylığına partili olmalarına rağmen destek vermeme, alanda sorumluluk almama ve katılımın azalması yönünde tercihlerde bulunma yolunu seçenlerin, eleştiriden önce kendi tavırlarını etik olarak da sorgulamaları gerekmektedir. Eğer bir siyasi parti mensubuysanız. Tüm ekonomik yokluklara, peş peşe gelen seçimlerin örgütte yarattığı yorgunluklara ve Haziran ayında partili olma sorumluluğu ve kimliği kısmen unutularak Sayın İhsanoğlu etrafında oluşturulan seçmenin sandıktan uzaklaşmasına yol açabilecek, haksız tartışmalar hatırlandığında, bugün hesap soruyoruz diye ortaya çıkanların öncelikle kendilerinden hesap sorulması gereken kişiler olduğu herkesin bilgisi dahilindedir." 


İNCE'YE ‘İSTİFA’ GÖNDERMESİ: HERHALDE GEREĞİNİ YAPACAKTIR 
 
"Eleştirileri yapanlar arasında Grup Başkanvekili Muharrem İnce de var. Ve Genel Başkanı temsil eden bir kişi. Onunla ilgili adım atılacak mı" sorusunu ise Koç şöyle yanıtladı: "Grup Başkanvekilliği, genel başkanın vekaleti demektir. Bu tezleri ileri süren sayın arkadaşımız, şu anda taşıdığı sıfatın, söylediği sözlerle uyuşur olup olmadığını değerlendirecek kadar siyaset birikimi, deneyimi olan bir arkadaştır. Gereği herhalde kendisi tarafından yapılır" cevabını verdi. 
 
NE OLMUŞTU? 
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından twitter’dan yazdığı mesajlarla, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu. CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da dün ‘ulusalcı’ olarak bilinen 6 milletvekiliyle birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyerek kurultay çağrısında bulunmuştu.
 
MUHARREM İNCE MYK’YA KATILMADI 
 
Öte yandan, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin, bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılmadığı öğrenildi. Haluk Koç, bir gazetecinin, "Sayın Muharrem İnce bugünkü toplantıya katıldı mı" sorusu üzerine, İnce'nin toplantıya katılmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı