Muharrem İnce'den "ince" dokundurma

Muharrem İnce'den "ince" dokundurma

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın Banyas'ta yaşanan olaylar için Kerbela benzetmesine yanıt olarak, "Kerbela'da bir Yezit vardı ama Banyas'ta Yezit sayısı birden fazla. Ne demek istediğimi Başbakan iyi anlamıştır," dedi.

 
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’nin Banyas kentinde yaşanan olayları Kerbela benzetmesine “ince” dokundurma yaptı. İnce, “Kerbela’da bir Yezit vardı ama Banyas’ta Yezit sayısı birden fazla. Ne demek istediğimi Başbakan iyi anlamıştır,” dedi.

Isparta’da CHP il örgütü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Muharrem İnce, Başbakan’ın Salı günkü grup toplantısındaki sözlerini leştirdi.

İnce, Erdoğan’ın Suriye Banyas’ta sivillere dönük saldırılara ilişkin, “Banyas’taki manzara en az Kerbela’daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezit kadar alçaktır,” sözlerine sert çıktı.

Başbakan’ın cahil bir başbakan olduğunu söyleyen İnce, Kerbela’da 70 kişinin bir ordu tarafından katledildiğini söyledi.

Banyas’taki olayın farklı olduğunu söyleyen İnce, “Orada Katar emiri var. Türkiye’nin Başbakanı var. Kerbela’da bir Yezit vardı ama Banyas’ta Yezit sayısı birden fazla. Çevresine bir bakması lazım Başbakan’ın; Suriye’de savaşıp gece Türkiye’ye sığınanlar var mı? Bunlara silah yardımını kim yapıyor? Kerbela ile Banyas arasındaki fark Yezit sayısındadır. Her ikisi de acı olaydır. Banyas’ta birden fazla Yezit var. Ne demek istediğimi Başbakan iyi anlamıştır diye düşünüyorum,” şeklinde konuştu.