Muharrem İnce TBMM'ye dilekçe verdi.

Muharrem İnce TBMM'ye dilekçe verdi.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİİnce hakkındaki iddia iki yıl öncesine dayanıyor. 2010 Haziran ayında savcılığa başvuran F.B. adlı bir kadın, İnce’nin mesaj yoluyla kendisine hakaret ve tacizde bulunduğunu iddia etti. Mesajların ise konuyu ilettiği avukat tarafı

CHP Yalova Millletvekili Muharrem İnce, dokunulmazlığının kaldrırılması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdi.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ

İnce hakkındaki iddia iki yıl öncesine dayanıyor. 2010 Haziran ayında savcılığa başvuran F.B. adlı bir kadın, İnce’nin mesaj yoluyla kendisine hakaret ve tacizde bulunduğunu iddia etti. Mesajların ise konuyu ilettiği avukat tarafından silindiğini öne sürdü. İddiayı yalanlayan İnce ise kadın hakkında dava açtı.

F.B adlı kadın,, lise öğrencisi kızının okuldaki bir sorununu iletmek için Muharrem İnce’ye gittiğini, daha sonra İnce’nin kendisini telefonla arayarak beraber olma anlamına gelecek sözler söylediğini, mesajlar attığını öne sürdü ve ‘’Konuyu ilettiğim Avukat, İnce ile beni yan yana getirdi. Bana iş bulma, kızımı dershaneye yazdırma vaadinde bulundu. Avukata verdiğim telefonumda kayıtlı olan ve İnce tarafından gönderilen 37 mesajın da silindiğini gördüm’’ dedi. Kadının şikayetçi olması nedeniyle İnce hakkında fezleke düzenlendi ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderildi.

Konu TBMM’de alevlenince İnce ve Arınç arasında sert tartışmalar yaşandı. Arınç, bugün de İnce’nin istifasını istedi ve “En azından bu cinsel taciz iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerekir. Hakkında dava açacağım. Onu utandıracağım. Ahlaksızca sözlerinin altında ezilecektir” diye konuştu.

MUHARREM İNCE SON NOKTAYI KOYDU “DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN”

İnce’nin TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçe şöyle;

“Hakkımda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiş bulunan 3/618 ve 3/916 Dosya numaralı fezlekeler ile dokunulmazlığımın kaldırılması talep edilmektedir. Yasama Dokunulmazlığımın kaldırılarak hakkımda yürütülen iftira kampanyasından kurtulmak ve aklanmak istiyorum. Bu nedenle Cumhuriyet Savcılıklarınca düzenlenen fezlekelerde talep edildiği üzere dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda gereğini arz ederim.”

BÜLENT ARINÇ GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2 gün önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, “cinsel taciz” iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerektiğini belirterek, “CHP içindeki kadın milletvekilleri, bundan sonra sayın İnce’nin yanında oturmamalı, onunla selamı sabahı kesmeli, en azından bu iddiaların gerçeğe çıktığı güne kadar ilişkilerini sonlandırmalıdır” diye konuşmuştu.
TACİZE UĞRADIĞINI İDDİA EDEN KADIN NE DİYOR
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin taciz ettiği Fatma B, Takvim’e konuştu: Benimle birlikte olmak istedi. Kabul etmeyince tehdit etti. Davadan vazgeçmem için rüşvet verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce hakkında, “550 vekil arasında tek O’nun taciz dosyası var” dedi. Ortalık karıştı. İddiaya cevap veren İnce “Dokunulmazlığımı kaldırın, yargılanayım” şeklinde cevap verdi. Arınç, “Senin o koltukta oturmaman gerekir, istifa et” dedi. Ankara’ya bomba gibi düşen taciz skandalın mağduru olan Fatma B’yi ise TAKVİM buldu. CHP Kadın Kolları’nda görev yaptığını ve Muharrem İnce ile 2008′de tanıştığını belirten Fatma B., taciz davasını anlattı: “Kendisi kızımın okuldaki sorunlarının çözümünde bana yardımcı oldu. Hatta iki ayrı tarihte iki farklı pastanede kahve içtik. İnce görüşmemizde özel hayatından yakınıyordu. Ancak 2009 yılı Kasım ayına kadar herhangi bir olumsuz davranışı olmadı” diye konuştu.