Muharrem İnce bombaladı: "O mahkemeler..."

Muharrem İnce bombaladı: "O mahkemeler..."

Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA

CHP Yalova İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Muharrem İnce, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Konuşmasına Ramazan ayının Müslümanlar için kutsal bir ay olduğunu ve aynı zamanda sabır ayı olduğunu belirten İnce, Başbakan Erdoğan’a çattı. İnce şunları söyledi:

"İktidar ne yazık ki, Ramazan ayındaki bu toprakların yüzyıllardır geleneği olan iftar sofralarının tadını kaçırdı. İftar sofraları, iftira ve ihbar sofralarına döndü. Yani Türkiye’de Başbakan o iftar senin, bu iftar benim gezerek sürekli muhalefeti suçladı ve muhalefete çamur attı bir anlamda. Bugün bayram. Bayramda da bizim dinimizde, geleneklerimizde insanların kucaklaştığı, dargınların barıştığı, insanların birbirine daha saygılı yaklaştığı, kucaklaştığı günlerdir. Bugünlerde bir siyasi mesaj vermeyi çok doğru bulmuyorum. İşte daha yeni Silivri’de yaşananları biliyoruz. Türkiye’nin kıskaca alındığı, o mahkemelerin mahkeme olmadığı, o mahkemelerin iktidarın bir sopası olduğunu bütün yurttaşlarımız biliyor. Yurttaşlarımızın yüreğini kanatan sonuçlar çıkmıştır."

'TORUNLARI İNSAN İÇİNE ÇIKAMAYACAK' 

Darbe yapan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya orada dururken, bir gazeteciye ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesini eleştiren Muharrem İnce sözlerin şöyle sürdürdü:

"Tayyip Erdoğan’a kim fazla söz söylemişse, o fazla ceza almıştır. Bu mahkemelerin böyle sonucu vardır ama, keser döner sap döner, bir gün hesap döner. Daha önce de söylediğim gibi, Yassıada mahkemeleri de mahkeme değildir, egemen güçlerin sopasıydı. Bu mahkemelerin böyle olduğunu herkes biliyor ve Salim Başol’un torunları ortaya çıkamıyor. 'Benim dedem Salim Başol'dur diyemiyor. Çünkü utanıyor, dedesinin verdiği kararlardan. Bu mahkemelerdeki hakimler, savcıların torunları da insan içine çıkamayacak. Bunların torunları 'Benim dedem Silivri mahkemesinde, o heyetteydi' diyemeyecek. Bunu herkes görecek. Biz bu davaların muhalifleri susturmak, bu davaların Türkiye’de insanlara gözdağı vermek için bu cezaların olduğunu düşünüyoruz."