Muharrem İnce Adalet yürüyüşünde Erdoğan'ı böyle bombaladı

Muharrem İnce Adalet yürüyüşünde Erdoğan'ı böyle bombaladı

Adalet yürüyüşünün Bursa'dan başlayarak Yalova'ya ulaşan destek aşamasını devralan Muharrem İnce, eylemden büyük rahatsızlık duyan Erdoğan'ı Dadaloğlu'nun sözleri ile bombaladı

Ankara'da başlayan ve İstanbul'a kadar sürecek olan Adalet yürüyüşü Bursa CHP teşkilatının gerçekleştirdiği destek eylemi Yalova sınırlarında Milletvekili Muharrem İnce tarafından devralındı. İnce yürüyüş sırasında gazetecilereyaptığı açıklamada Türk tarihine geçmiş bir cümleyi kullandı. Adalet yürüyüşüne rahatsızlığını her geçen gün daha fazla gösteren AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı çok kızdıracağı şimdiden belli olan cümle " Ferman sizince yollar bizimdir" oldu. Bilindiği gibi bu sözler ünlü Halk Şairi Dadaloğlu'na aittir. Dadaloğlu'nun Osmanlı Padişahı Abdülaziz'e karşı söylendiği ileri sürülen ve bundan tam 153 yıl önce söylenen destanın o bölümü şöyledir.

" Belimizde kılıcımız kirmani
Taşı deler mızrağımızın temreni
Hakkımızda devlet etmiş fermanı
Ferman padişahın dağlar bizimdir "

FERMAN SİZİNSE YOLLAR BİZİM

CHP teşkilatlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü’ne desteği devam ediyor. Bursa’dan başlayan yürüyüş korteji Yalova’ya ulaştı. Aralarında Muharrem İnce´nin de bulunduğu Yalova teşkilatı yürüyüşü il sınırları girişinde devraldı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, adalet ve herkesin mahkeme önünde eşit olmasını istediklerini belirterek, “Bu sıcakta insanlar arife günü sokaklarda,  40 dereceye yakın sıcakta asfalt kaynarken insanlar yürüyorsa, kendileri için yürümüyorlar. 
Çocuklarımızın geleceği için yürüyorlar ve bizi anlamayan birileri var. O birilerinin de vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış tipler onlar. Onlara diyoruz ki; ferman sizinse yollar bizimdir” dedi. CHP teşkilatlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürdürdüğü  ‘Adalet Yürüyüşü’ne desteği devam ediyor. Bursa’dan başlayan yürüyüş korteji Yalova’ya ulaştı. Aralarında Muharrem İnce’nin de bulunduğu Yalova teşkilatı yürüyüşü il sınırları girişinde devraldı. 

CÜZDANI KABARMIŞ OLANLAR ANLAMAZ
 
Gazetecilere Bursa-Yalova Karayolu üzerinde şehirlerarası otobüs terminali mevkiinde açıklama yapan İnce, vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış olanların kendilerini anlamayacağını söyledi. İnce, şöyle devam etti: “Öğrenciler; sınavlarda adalet var mı? Sorularınız çalınıyor mu? Çiftçiler; mazotta adalet var mı? Yatın mazotu ile traktörün mazotu aynı fiyat mı? İşadamları; ihalede adalet var mı? Devlet memurları size sesleniyorum; kamuda yükselmede adalet var mı? Ekonomide adalet var mı? Gelir dağılımı orantılı mı düzenli mi? Kabul edilebilir mi? Adliyede adalet var mı? Hakimin karşısına geçtiğinizde zengin-yoksul, sağcı-solcu, aynı muameleyi görüyor mu? Toplumun neresinde adalet var? Tuz koktu. Yargıya güven yerlerde sürünüyor. O adliyede görev yapanlara sesleniyorum; sizin ibret almak için Ergenekon ve Balyoz davalarının o kumpas hakimlerine, savcılarına bakmanız lazım. O Silivri mahkemelerinde insanları inim inim inletenler o FETÖ´cü hakim ve savcılar, ya kaçak şimdi ya da hapisteler. Onlara bakıp ibret almalarını istiyorum.”

Sadece adalet istediklerini ifade eden İnce, ” Biz torpil istemiyoruz. Biz Maltepe Cezaevi´ni basalım, Enis Berberoğlu´nu oradan çıkaralım gibi bir iddiamız yok. Herkes mahkeme önünde eşit olsun istiyoruz. 

ADİL YARGILAMA HAKKI

Adil yargılanma hakkı istiyoruz. Hak arama özgürlüğü istiyoruz Yargının sadece kağıt üzerinde yazılı olduğu gibi değil, etkin olmasını bağımsız olmasını tarafsız olmasını istiyoruz. Bu sıcakta insanlar arife günü sokaklarda, 40 dereceye yakın sıcakta asfalt kaynarken insanlar yürüyorsa, bir kendileri için yürümüyorlar. Çocuklarımızın geleceği için yürüyorlar ve bizi anlamayan birileri var. O birilerinin de vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış tipler onlar. Onlara diyoruz ki; ferman sizinse yollar bizimdir” dedi.
Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP İl Başkanı Özcan Özel ile kalabalık bir partili gurubu da katıldı.

İlgili Haberler