Muhalif Basında Tayfun Talipoğlu Depremi !

Muhalif Basında Tayfun Talipoğlu Depremi !

İki "keskin muhalif" gazete de deprem

MUHALİF BASIN DA DEPREM

Son aylarda meydana gelen siyasi gelişmeler sonucu, toplumda yükselen muhalefetin medya kanadında çatlak meydana geldi. Muhalif medyanın iki keskin temsilcilerinden olan, Aydınlık ve Yurt Gazetesi arasında ciddi bir çatışmanın habercisi gibi görünen bu gelişmenin, siyasi tabloda ne anlama geldiğini zaman gösterecek.

Aydınlık gurubu yayın organlarının, ana muhalefet partisi CHP ye ve ona yakın medya kuruluşlarına karşı son günlerde başlattığı eleştiri , magazinsel tarzı benimsemiş bazı yazarları aracılığı ile  artık çatışmaya dönüşmüş durumda. Aydınlık yazarı Selahattin Önkibar yazılarında bir yandan Oda Tv sahibi Soner yalçın'a yüklenirken, öte yandan dün Aydınlık'ta yayınladığı köşe yazısında CHP li Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu, Yurt Gazetesi yazarı Tayfun Talipoğlu ile ilgili iddialarda bulunmuştu.

YURT GAZETESİ AÇIKLAMA YAPTI

Selahattin Önkibar'ın dünkü yazısının ardından, Yurt Gazetesi bir açıklama yapma gereği duydu. Aşağıda aynen verdiğimiz Yurt gazetesi açıklamasın da sözü edilen, "Tayfun Talipoğlu Çankaya Belediye Başkanlığına Aday" başlıklı haber ilk kez sitemiz de yayınlanmıştı. Yaptığımız bu habere Tayfun Talipoğlu'undan bir itiraz gelmemişti. 

TAYFUN TALİPOĞLU ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
HABERİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ




İŞTE YURT GAZETESİNİN O AÇIKLAMASI

Yurt'a çirkin saldırı!
 
Sürekli kendisini yenileyerek yükselen, egemen medya ortamında bir özgürlük odağı haline gelmeye başlayan YURT Gazetesi’ne bekleneceği gibi saldırılar da yapılıyor.
12 Nisan 2013 Cuma 10:55
 
HABER MERKEZİ- İktidara, gericiliğe, devrim ve cumhuriyet düşmanlığına karşı mücadele eden; barışı, demokrasiyi, laikliği ve özgürlükleri savunan YURT, saldırılara karşı hazırlıklıdır. 
 
Ancak dost bildiğimiz bazı kuruluşların bu saldırıların aracı olması bizi üzüyor. Aydınlık Gazetesi yazarı ve Ulusal Kanal’da program yapan Sabahattin Önkibar uzun süredir çeşitli vesilelerle bize saldırıyor. 
Türkiye’de gericiliğe, faşizan baskılara ve işbirlikçiliğe karşı birlikte mücadele etmek varken, biz dostluklarla bağdaşmayan bu saldırılarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. 
 
MHP kökenli olan, bugüne kadar sağcı ve İslamcı basın kuruluşlarında çalışan Önkibar’ın, sicili de devrimcilere ve yurtseverle saldırıyla dolu. Eğer özel tarihinden ders çıkarmamışsa böyle birinin YURT’a saldırması da normal. Ancak Önkibar’ın Yurt’a karşı tutumunda özel bir yan var. Bu özel duruma aşağıda geleceğiz, önce ne yazmış onu özetleyelim.
 
SEVİYESİZ İFTİRA
 
Sebahattin Önkibar dün Aydınlık Gazetesi’ndeki köşesinde yazarımız Tayfun Talipoğlu’nun AKP’li olduğunu ve geçmişte bu partiden Çankaya Belediye Başkalığı için adının geçtiğini ileri sürdü. Önkibar, devamla, Tayfun Talipoğlu’nun Kanaltürk’te program yapmak üzere anlaştığını yazdı. 
Öncelikle belirtelim, Tayfun Talipoğlu AKP’li değildir. Başka gazetelerde rahatlıkla yazı yazıp, iktidara yakın televizyonlarda program yapabilecek durumdayken, o tam tersini seçmiş ve muhalif bir gazetede yazmayı göze almıştır. Talipoğlu eğer isterse köşesinde kendisini savunacaktır. Bu nedenle Önkibar’ın buraya kadar yazdıklarında fazlaca bir sorun görülmeyebilir. 
Ancak arkadaşımız orada kalmıyor. Önkibar, durup dururken gazetemizin imtiyaz sahibi, CHP Milletvekili Durdu Özbolat’ın, “AKP’lilerle enerji sektörü bağlamında esrarengiz ilişkilerinin bulunduğunu” ileri sürüyor. Daha da ileri gidiyor ve “Yurt okurları acaba bu durumu içine sindirirler mi onu bekleyip göreceğiz” diyerek, aklınca gazetemizi izleyen yurttaşlarımızın yüreğine kuşku düşürmeyi deniyor, onları kışkırtıyor. Üstelik bütün bunları yazarken tek bir kanıt bile ortaya koymuyor. 
 
GAZETECİLİK DEĞİL AHLAKSIZLIK 
 
Hiçbir kanıta dayanmadan, muhalif bir gazetenin imtiyaz sahibini iktidarla gizli kapaklı ilişkilere sahip olduğunu ileri sürmek, gazetecilik değil ahlaksızlıktır.  Tek sözcükle çirkindir! 
Eğer bu gazetenin imtiyaz sahibi olmasa ticari işleri çok iyi gidebilecekken, riski göze alarak sol ve muhalif bir gazetede sorumluluk yüklenen insanlara çamur atmak, gazetecilik değil, alçaklıktır. 
Çünkü Durdu Özbolat değil bu iktidarla, iş yaşamı boyunca genel olarak devletle bile en küçük ticari bir ilişkiye girmedi. Önkibar bu iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İki elimiz yakasında olacak.
Özbolat, bütün hayatı boyunca demokrasi mücadelesinde yer alan, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra tutuklanan ve bedel ödeyen sol görüşlü, yurtsever bir politikacıdır. İşadamıdır. Bu nedenle iktidarın ağır baskısı altındadır.
 
YURT'TA YAZMAK İSTEDİ
 
Hayatı ve ilişkileri gözler önünde olan bir insan hakkında Önkıbar’ın böyle büyük bir yalan söylemesinin özel bir nedeni var. Önkibar gazetemiz yayınlanmaya başladıktan sonra, başta CHP üst düzey yöneticileri olmak üzere, çok sayıda etkili ismi devreye sokarak Yurt’ta yazma istediğini iletti. Ancak kendisini güvenilir bulmadığımız için bu isteği geri çevirdik. 
Bugüne kadar, Aydınlık Gazetesi’nde yazdığı ve Ulusal Kanal’da program yaptığı için bu saldırılara yanıt vermedik. Sadece ilgili kuruluşlardaki dostlarımızı uyarmakla yetindik. Ancak artık bu saldırılara hiçbir şekilde izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Aydınlık ve Ulusal Kanal yöneticisi dostlarımızın da bu çirkin saldırıların aracı olmamasını dileriz.
 
                                                                                                                     
 Yurt Gazetesi Yönetimi