MUHALEFETİN ÇATI ADAYI TWİTTER'İ BÖYLE SALLADI

MUHALEFETİN ÇATI ADAYI TWİTTER'İ BÖYLE SALLADI

CHP ve MHP, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda karar kıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, TBMM'deki makam odasında saat 13.00'da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli makam kapısının önünde karşıladı. Ardından tokalaşan iki lider, yaklaşık 35 dakika Cumhurbaşkanı adayı konusunda görüştü. 

35 dakikalık görüşmenin ardından iki lider yan yana kameraların karşısına geçti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarını, değişik siyasi partileri, sendikaları, sanatçıları ziyaret edip onların görüşlerini aldıklarını belirterek. "Sayın Genel Başkan ile bunları paylaştım,ayrıntılarını kendilerine aktardım. Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği dürüstlüğü olan, bilgi birikimiyle, zerafetiyle herkese örnek olacak bir ismi sayın genel başkana sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bey. Kendisi bu konuda düşüncelerini aktaracak. Şunu ifade edeyim. Demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın genel başkan bu konuda gerçekten büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin, huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. İrademizi ortaya koyduk. Sayın genel başkana ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

TWİTTER'İ SALLADI

Çatı adayı haberi sosyal medyaya düşer düşmez büyük yankı uyandırdı. Kullanıcıların büyük tepkisi sonucu kısa sürede Ekmeleddin İhsanoğlu adı TT listesinde ilk sıraya yükseldi. Etikete gönderilen mesajlarda ise ilginç sonuçlar vardı. İlk sonuçlara göre muhalif kesim İhsanoğlu'nun adaylığına büyük bir şaşkınlıkla yaklaşırken, AKP'li kullanıcıları muhalefetin çatı adayını hafife alan mesaj ve espiriler yaptıkları görüldü.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI

e5yqw5yqw.jpg

5t2t2.jpg

EKMELETTİN İHSANOĞLU AÇIKLAMASI

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı