Muğla'da 1000 polis öğrenci yurdunu bastı

Muğla'da 1000 polis öğrenci yurdunu bastı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı Öğrenci erkek öğrenci yurduna dün gee saatlerinde 1000 polisle baskın yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı Öğrenci erkek öğrenci yurdunda, dün gee saat 23.30'da, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere çevre ilçelerden gelen bine yakın polis arama başlattı. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı Öğrenci Yurdu'nun yemekhanesinde 31 Mart Pazar günü saat 01.00 sıralarında karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıkmıştı. Kavganın ardından gözaltına alınan 20 öğrenciden 8'i ifadeleri alındıktan sonra diğer 12'si ise sevk edildiği adliyede Savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. 

Üniversite yetkililerinden alınan izinle il emniyet müdürlüğü başta olmak üzere kentin çevre ilçeleri ile İzmir, Aydın ve Denizli'den bine yakın polis gece saatlerinde öğrenci yurduna geldi.

Bir kısım polis kapıda bekleyip, giriş ve çıkışlarda öğrencilerin üst aramasını yaptı. Ekiplerin çoğunluğu, 6 kattan oluşan ve bin 800 öğrencinin bulunduğu yurdun odalarına girip, burada arama yaptı.

Odalarda yapılan aramada çok sayıda kesici alet ile demir ve tahta sopanın bulunduğu kaydedildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, olayla ilgili herhangi bir gözaltı işleminin uygulanmadığı bildirildi.