Muğla Sele Kapıldı

Muğla Sele Kapıldı

Karabağlar Mevkisi'ndeki bir dere yatağı kenarındaki istinat duvarı yıkıldı.

ŞİDDETLİ YAĞMUR, MUĞLA’YI VURDU
 
Cavit AKGÜN/MUĞLA

kent merkezinde etkili olan sağanak yağmur bazı evlerde su baskınlarına neden olurken, Karabağlar Mevkisi'ndeki bir dere yatağı kenarındaki istinat duvarı yıkıldı.
 
Muğla Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Son 25 saatte metrekareye 64 kilogram yağış düştü. Emirbeyazıt, Muslihittin ve Kötekli Mahalleri'ndeki bazı evlerin bodrum katları ile bazı işyerlerini su bu bastı. Belediye ekipleri evlerde biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Karabağlar Mevkisi'ndeki dere yatağı kenarındaki istinat duvarı çöktü.
 
Evi sular altında kalan üniversite öğrencisi Ali Haydar Ceylan, "Sabah yatağımdaydım bir anda suyu hissettim arkadaşımla beraber ne olduğumuzu şaşırdık. Evin suyla dolacağını anlayınca kapıcıyı aradık ve ev sahibinin numarasını istedik. Ev sahibine haber verdikten sonra sonra belediyeyi arayıp, yardım istedik ancak hala gelen giden olmadı. Evdeki bütün eşyalarımız ıslandı ve kullanılmaz hale geldi" diye konuştu.
 
Gece saatlerinde artan yağışın ardından belediye ekiplerinin yardım istenen noktalara ulaşmaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Osman Gürün, "Ekiplerimiz saat 03.00 saatlerinden sonra ihbar edilen her noktaya zamanında müdahale etti. 24 saat görevlerinin başındalar" dedi.