MÜFTÜLÜĞÜN KAPISINA İBRETLİK TABELA

MÜFTÜLÜĞÜN KAPISINA İBRETLİK TABELA

Gündemden uzun süre düşmek bilmeyen din duygularını siyasi nedenler ile her fırsatta tiyatroya dönüştürme uygulamaları devlet politikası haline geldi. Bir yandan da protestolar sürüyor

Mamak Eğitim Hakkı Meclisi, Mersin Mütfülüğü’nün kız çocuklarına gelinlik ve türban giydirerek eğitim vermesini protesto etmek için Mamak Müftülüğü’nün tabelasını değiştirerek ‘Çocuk evlendirme dairesi’ yaptı. Sitesinde yayınlanan bir fetvaya büyük tepki alan Diyanet İşleri Başkanlığının Mersin İl Müftülüğünün bu girişimine nasıl bir tepki vereceği bilinemiyor.

4-6 YAŞ ÇOCUKLARA TÜRBANLI GELİNLİK

Mamak Eğitim Hakkı Meclisi, Mersin İl Müftülüğü’nün camilerde başlattığı “Annemle dinimi öğreniyorum” projesi adı altında 4 – 6 yaş arası kız çocuklarına gelinlik giydirip türban taktırılmasını protesto etti. Cumhuriyet'in haberine göre, Bugün (26 Ocak) Mamak Müftülüğü tabelasını değiştiren Eğitim Hakkı Meclisi, “öz baba çocuğuna şehvet duyarsa nikahı düşmez” açıklamasını yapanların bugün çocukları öldürdüklerini belirtti. Tabelayı değiştiren Eğitim Hakkı Meclisi, yerine “Çocuk evlendirme dairesi” yazısını astı.

EYLEMDEN GÖRÜNTÜLER

Kaynak:Haber Kaynağı