MÜFTÜ MİLLETVEKİLİ ADAYINI HAVAYA ATEŞ AÇARAK KARŞILADILAR

MÜFTÜ MİLLETVEKİLİ ADAYINI HAVAYA ATEŞ AÇARAK KARŞILADILAR

HDP Diyarbakır Milletvekili adayı emekli müftü Nimettullah Erdoğmuş, seçim çalışmaları için gittiği Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu Köyü'nde silah sesleriyle karşılandı.Diyarbakır'da 4 yıl il mlüftülüğü yaptıktan sonra emekliye...

HDP Diyarbakır Milletvekili adayı emekli müftü Nimettullah Erdoğmuş, seçim çalışmaları için gittiği Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu Köyü'nde silah sesleriyle karşılandı.

9 YIL MÜFTÜLÜK YAPTI

Diyarbakır'da 4 yıl il mlüftülüğü yaptıktan sonra emekliye ayrılarak HDP'den Diyarbakır'da 3'üncü sıra milletvekili adayı gösterilen Nimetullah Erdoğmuş, seçim çalışmalarını Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu Köyü'nde sürdürdü. Erdoğmuş'un gelmesinin ardından köyün dışından karşılama için havaya silahla ateş açıldı. Ak Parti hükümetini eleştiren Erdoğmuş, bugün devletlerin kriz yaşaması halinde tehlikeler ve hemen silahların devreye girdiğini belirterek, "Nedir onlar birincisi, ya devlet dini kullanıyor. Bir devlet dini şekilleniyor, bu çok tehlikelidir. Niye iktidar o dini kendisine araç yapıyor. Ya da bir din devleti adı altında yine din kisvesiyle iktidarlar tesis ediliyor, o da tehlikelidir. Bugünkü iktidar ne yapıyor?

Kendi iktidarını bu seçimde de korumak için tabiri caiz ise kendisini sağlamak almak için din üzerinden siyaset yapıyor. Hedef olarak Kürtleri 12'ye yerleştirip oraya atış yapıyor. Biz HDP olarak diyoruz ki, ben bir müftüyüm ve diyorum ki, bizim din konusunda, dindarlık konusunda, maneviyat konusunda eksiğimiz çok, noksanımız çok ve biz bu noksanlıklarımızı da inkar eden bir harekette değiliz" dedi.

İSRAFİL'DEN ÖRNEK

HDP'li Erdoğmuş, din devletine örnek olarak İsrail'i vermek istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın İsrail kendi içinde demokrat görünüyorsa da İsrail, siyonist bir din devletidir. Biz Yahudi'ye karşı değiliz, biz Yahudiliğe de karşı değiliz. Hatta dinimizde nasıl ki, kendi dinimizin kitabını ve Peygamberini kabul ediyorsak, nasıl ki, Kuran'a pirozu Mushafı Şerif ve Resulullah iman ediyorsak Hıristiyanlığın kitabına peygamberine, Yahudiliğin peygamberine kitabına da iman ediyoruz. Ama biz siyonizme karşıyız. Neden? Biz ırkçılıktan çok çektik bu memlekette bu neye bağlı bir ırkçılıktı?

IRKÇILIKTAN ÖRNEKLER VERDİ

Türk milletçiliğinin dayatmasıyla oturtulan sistemin ırkçılığıydı. Siyonist devlette bugün din ırkçılığını yapıyor. Biz hem milliyetçilik esasına dayanan ırkçılığa karşıyız, hem de dinin getireceği bir din ırkçılığına karşıyız. Dikkat ederseniz bunlar sonuç itibariyle felaketler getiriyorlar. Peki Kürtlerin şansı ne? biz toplumun dindarlığını savunuyoruz hareket olarak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı