Mücella Yapıcı'nın evinde arama

Mücella Yapıcı'nın evinde arama

Taksim Dayanışması yaptığı basın duyurusunda, Taksim Dayanışması Sekreteryası ve TMMOB Mimarlar Odası Yöneticisi Mücella Yapıcı'nın evine, arama izni olmaksızın girilmek istendiği duyuruldu. Yaşanan gerilimin ardından polis tarafından izin gösterildi. Yap

Polis, Taksim Dayanışması Sekreteryası ve TMMOB Mimarlar Odası Yöneticisi Mücella Yapıcı'nın evine arama izni olmaksızın girmek istemesi gerilim yarattı. Bir süre devam eden gerilimin ardından polis arama iznini gösterdi, arama başladı.

Taksim Dayanışması, dün sadece Gezi Parkı'na gitmek isterken polislerce gözaltına alınan Taksim Dayanışması Sekreteryası ve TMMOB Mimarlar Odası Yöneticisi Mücella Yapıcı'nın şimdi de evi aranmak istendiğini bildirdi.

"Mücella Yapıcı'nın evine, arama izni olmadan polis tarafından girilmek isteniyor" denilen açıklamada, izinsiz aramanın hukuksuzluğunu ifade eden avukatların ise polis tarafından tehdit edildiği iddia edildi. Yaşanan gerilim ve tartışmaların ardından polis arama iznini gösterdi. Yapıcı'nın evinde arama işlemlerine başladı.

Taksim Dayanışması, "Basın başta olmak üzere herkesi evin önüne desteğe davet ediyoruz. Adres için [email protected] elektronik posta adresine yazabilirsiniz" davetinde bulundu.