Mücella Yapıcı: Emniyette iç çamaşırlarım çıkartıldı, ilaçlarım verilmedi!

Mücella Yapıcı: Emniyette iç çamaşırlarım çıkartıldı, ilaçlarım verilmedi!

Dün serbest bırakılan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, emniyette gözaltında tutulduğu dönemde ilaçlarının kendisine verilmediğini, çamaşırlarının çıkartıldığını, gözaltında domaltılıp öksürmesinin istendiğini iddia ettiği, bunu da serbest bırakıldığı mahkemede verdiği ifadesinde belirttiği öğrenildi. Söz konusu gözaltı işleminin "ince arama" şeklinde tabir edildiği ve genelde uyuşturucu suçlamasıyla ilgili olaylarda kullanılan bir yöntem olduğu belirtildi.


GEZİYE GİDERKEN KIZI DA YANIDAYMIŞ

Serbest bırakıldığı mahkemede savunma yapan Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, çarpıcı iddialarda bulundu. Kentle ilgili meselelerle ilgilendiğini belirten Yapıcı, açılışı yapılan Gezi Parkı'na girmek istediklerini ancak polisin kendilerini iterek izin vermediğini söyledi. Bu sırada yanında kızının polise mukavemet etmediğini sadece arkasını döndüğünü ifade eden Yapıcı, gözaltına alındığını söyledi. 

"İLAÇLARIM VERİLMEDİ"

Gözaltı sürecine ilişkin de bilgi veren Yapıcı'nın, kötü muamele gördüğünü iddia ettiği belirtildi. Nezarethanede çamaşırlarının çıkartıldığını söylediği belirtilen Yapıcı'nın, "İlaçlarım verilmedi. Ayrıcı beni domalttılar ve öksürmemi istediler. " şeklinde ifade verdiği 

öğrenildi. 

"ÖRGÜT İLE İLGİLİ SUÇLAMA YAPILMADI"

Suç örgütü kurmak suçlamasıyla mahkemeye sevk edildiğini dile getirdiği öğrenilen Mücella Yapıcı'nın, poliste veya savcılıkta örgüt kurmak ile ilgili herhangi bir suçlama yapılmadığını söylediği belirtildi. Yapıcı'nın hakime, "Ben suç örgütü değil, hukuksuzluğa karşı savaşan bir örgüt çalışanıyım." diye konuştuğu öğrenildi. 

EVİNDEKİ GAZ MASKESİNİ AÇIKLADI

Yapıcı'nın evinde bulunan ve delil olarak gösterilen gaz maskesi ile ilgili de, "Ben Abbas Ağa parkı karşısında oturmaktayım.Evlere gaz sıkıldığından ve kalp hastası olduğumdan gaz maskesi aldım . O da zaten bozuk çıktı."şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin de mahkemede haklarındaki iddiaları kabul etmediği belirtildi. 

SERBEST BIRAKILMIŞTI

'Suç örgütü kurmak', 'polise mukavemet' ve 'gösteri kanuna muhalefet' suçlamasıyla aralarında Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 12 kişi dün mahkemeye sevk edilmiş, 'suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.