Muammer Güler’in oğluyla görüşmesi sızdırıldı

Muammer Güler’in oğluyla görüşmesi sızdırıldı

AKP'yi sarsan yolsuzluk operasyonunda "sızıntılar" sürüyor...'Dikkatli ol oğlum, dinleyen olabilir!'AKP’yi sarsan yolsuzluk operasyonunda bakanlarla ilgili önemli iddialar yer alıyor.

'Dikkatli ol oğlum, dinleyen olabilir!'

AKP’yi sarsan yolsuzluk operasyonunda bakanlarla ilgili önemli iddialar yer alıyor.

Cumhuriyet'in haberine göre
telefon konuşmalarına takılan bir bakanın oğlunu arayarak, “Seni de dinleyen varsa, telefonda dikkatli ol oğlum” sözleriyle uyardığı öne sürülüyor.

Türkiye’nin gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bir bakanın soruşturma kapsamında gözaltına alınan oğluyla yaptığı telefon konuşmaları dinlemeye takılıyor. İddiaya göre 3 milyon dolar rüşvet teslimatı sonrasında oğlunu arayan bakan, ‘telefonların dinlendiği’ konusunda uyarı yapıyor ve rüşvet teslimatının alınmamasını istiyor. Bakanın oğlunu, “Tamam oğlum tamam peki. Ben onu araştıracağım, onun kim olup olmadığını. Dikkatli ol oğlum. Telefonda dikkatli ol oğlum. Kendisiyle konuşurken dikkatli ol oğlum” diye uyardığı öne sürülüyor. Yine aynı bakanın rüşvet teslimatından sonra oğluyla bir kez daha telefonla görüştüğü iddia edilerek, “paranın hepsinin alınıp alınmadığını sorduğu”nun dinleme kayıtlara girdiği belirtiliyor. Bakanın, “hı tamam o şeyi hallettiler değil mi hepsini” diye sorduğu; oğlunun da ““hı hı hı hı hı hı evet evet evet evet... Yok bir şey kalmadı bir şey kalmadı” diye yanıt verdiği ileri sürülüyor.

Aynı bakanın oğlu dışında gözaltına alınan isimlerden bir başka önemli isimle yaptığı telefon görüşmesi de dinlemeye takılılıyor. İddiaya göre bakan, telefonda görüştüğü isim hakkında MASAK’a ihbarda bulunan emniyet müdürüyle ilgili “defterini düreceğim pez....” tehdidinde bulunuyor. Bakan, dinlemeye takılan görüşmede, “Hayır bunu daha ileri götürürlerse o zaman da ben senin azından iki satır ifade alırım. Bunu aynı gün işleme çektiririm ve meslekten attırırım bu peze... O peze... defterini dürerim, .... burnundan getiririm, meslekten ihraç ederim” şeklinde ağır hakaretler ettiği öne sürülüyor.

Diğer bir bakanın da suç örgütünün işlerini kolaylaştırmak için bakanlık bürokratlarını yönlendirdiği, kamu imkânlarını örgüt lehine kullandırdığı ve yurtdışıyla yapılan ithalat işlemlerinde örgüt adına usulsüzlük yaptırdığı ileri sürülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet

Kaynak:Haber Kaynağı