Muammer Güler'e 29 Kurban Kesildi

Muammer Güler'e 29 Kurban Kesildi

BAKAN GÜLER 'HÜKÜMET KADIN' FİLMİNİ İZLEDİ, ÇÖZÜME 'MARDİN MODELİ' ÖNERDİ

BAKAN GÜLER 'HÜKÜMET KADIN' FİLMİNİ İZLEDİ, ÇÖZÜME 'MARDİN MODELİ' ÖNERDİ 
 
GÜLER İÇİN 29 KURBAN KESİLDİ
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Midyat İlçesi'ne giderken, yaklaşık 100 araçlık konvoy da eşlik etti. Uzun araç konvoylarının geçtiği her güzergahta sıkı özel harekat polisleri, asker ve jandarma ile köy korucuları, önlem alırken, Kobra tipi bir helikopter de Güler ve beraberindeki konvoya havadan eşlik etti.
 
Bakan Güler'in dün konvoyunda yaşanan ve AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in hafif yaralanmasına neden olan trafik kazası nedeniyle gittiği her yerde 'kaza belaya karşı ve görevinde başarı' için kesilen kurbanlarla karşılandı. Bakan Güler Mardin'den Midyat İlçesi'ne gitmek üzere yola çıkarken, Kabala Beldesi'nde 12, Şenköy Beldesi'nde 4, Ömerli İlçe girişinde 3, Midyat İlçe girişinde 2, belediye binası önünde 3, AK Parti Midyat İlçe binası girişinde 4 ve Estel Meydanı'nda 1 olmak üzere toplam 29 koç kurban olarak kesildi.
 
Bakan Güler için Kabala Beldesi girişinde 12 kurban keserek karşılayan Mehmet Kayalar, dün konvoyda meydana gelen AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in yaralandığı kazayı hatırlatarak, "Sayın bakanımızın kaza ve belalardan uzak durması için 12 tane kurban kesme kararı aldık. İnşallah bakanlığı süresince de her türlü bela ve kaza kendisinden uzak kalır" dedi. Kurban kesilen her yerde kurbanın kanını Bakan Güler'in ayakkabısına sürüldü. 
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, ilk olarak merkeze bağlı Kabala Beldesi ile Midyat İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'ni ziyaret etti. Buradan Midyat'a geçen Güler, burada AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı hizmet binasının açılışına katıldı. Güler, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, geçmiş yıllardaki gibi birlik ve beraberliğin geleceğe taşınması gerekliliğini vurguladı.
 
"PRANGALARDAN KURTULUP ORTAK HEDEFE BAKMAK BAKMAK LAZIM"
 
Birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin Mardin Modeli olduğunu yineleyen Güler, şöyle dedi:
 
"Türkiye'nin, önündeki bu prangalardan artık kurtulması lazım. Ortak geleceğe, ortak hedeflere hep birlikte bakmamız lazım. Farklılık, çeşitliliklerimizi, zenginlik sayarak, hangi etnik kökenli, inançtan olursa olsun, bu topraklarda yüzyıllarca hoşgörü ve uzlaşı içinde herkesin hakkına, hukuk, hoşgörü ile yaşadık. İşte Midyat da bunun en güzel örneğidir, Mardin bunun en güzel örneğidir. Dünyaya, Türkiye'ye verilecek örnek Midyat'tır, Mardin'dir, birliktir, kardeşliktir ve bunu geleceğe doğru devamıdır."
 
"BİRLİK TÜRKİYE'NİN GELCEĞİNİ OLUMLU DEĞİŞTİRECEK"
 
Bakan Güler, çözüm sürecinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini, AK Parti olarak birlik ve beraberliğin simgesi olduklarını söyledi. Bu birliktelik ve beraberliğin Türkiye'nin geleceğini olumlu yönde değiştireceğini kaydeden Güler, "Birliğimizin, beraberliğimizin bozulmamasını istiyoruz. Bizim birliğimize, huzurumuza göz dikenlerin bu işten vazgeçmelerini istiyoruz. Çözüm sürecinde herkes elini taşın altına koysun. Türkiye geleceğini hep birlikte inşa edelim. AK Parti olarak biz birliğin beraberliğin simgesiyiz. Bakın Türkiye'de her 2 kişiden 1'i AK Parti'ye rey veriyor. Bu beraberliğimiz, Türkiye'nin geleceğini çok değiştirecektir" dedi.
 
KARANFİL DAĞITTI
 
Daha sonra ilçe başkanlığı binasının açılış kurdelasını kesen Güler, açılışa katılanlara karanfil attı. Törende bir grup Midyat Belediyespor taraftarı, Bakan Güler'e takımın atkısını hediye etti. İlçede daha sonra, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Armağan İlhan'ı makamlarında ziyaret eden Güler, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.
 
"AÇIM, İŞSİZİM, İŞ İSTİYORUM" PANKARTI
 
Kaymakamlık çıkışında Münir Atmaca adlı kişi, "Hoşgeldin sayın bakanım. Açım, işsizim iş istiyorum" pankartı açarak, "Sayın bakanım 4 çocuğum var. İşsizim, açız. Bize yardım edin" diyerek yardım istedi. Bakan Güler ise konuyla ilgileneceğini belirterek Kaymakam Bingöl'den Münir Atmaca'ya yardım yapılması talimatını verdi.
 
CHP'DEN İSTİFA EDEN ÖMERLİ BELEDİYE BAŞKANI ALTINDAĞ'A ZİYARET
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Midyat İlçesi dönüşünde, CHP'den istifa eden Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşme sırasında konuşan Güler, "Karşılıklı rıza ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ömerli'nin kalkınması için İçişleri Bakanı olarak, her türlü görevi yerine getirmeye hazırım" dedi. 
 
Belediye Başkanı Altındağ ise, Bakan Güler'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, gazetecilerin AK Parti'ye geçip geçmeyeceği yönündeki sorularına, "Bakacağız" karşılığını verdi. Güler, bu söz üzerine , "Zaten biraz önce söylemiştim. Birbirimizin razısyla çalışmaya devam edeceğiz diye, bu da beraber çalışacağımızın göstergesidir. Önümüzdeki günler, bize güzel anlar, güzellikler yaşatacak" ifadesini kullandı.