MUAMMER GÜLER'DEN ŞOK İTİRAF

MUAMMER GÜLER'DEN ŞOK İTİRAF

17 ve 25 Ara­lık yol­suz­luk ope­ras­yo­nun­dan son­ra gö­rev­den ay­rıl­mak zo­run­da ka­lan İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­den ta­ri­hi iti­raf gel­di.

2011 se­çim­le­rin­den ön­ce İs­tan­bul Va­li­si olan Gü­ler, “Keş­ke va­li kal­say­dı­m” de­di.

Gü­ler, İran­lı Re­za Zar­ra­b’­ın mer­ke­zin­de ol­du­ğu yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­na adı ka­rı­şın­ca is­ti­fa et­mek zo­run­da kal­mış­tı.

O dö­nem in­ter­ne­te sı­zan ses ka­yıt­la­rın­da, “Se­nin önü­ne ya­ta­rım Re­za­” de­di­ği id­di­a edi­len Gü­ler, kır­mı­zı pla­ka­ya ve­da et­tik­ten son­ra Ge­nel Ku­ru­l’­da­ki top­lan­tı­la­ra sık sık ka­tı­lır ol­du. AK­P’­li bir mil­let­ve­ki­li­ne için­de bu­lun­du­ğu du­ru­mu an­la­tan İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı Gü­ler, ruh ha­li­ni şöy­le özet­le­di: “2011’de ön­ce ve­kil, İçiş­le­ri Ko­mis­yon Baş­ka­nı ve İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı… Keş­ke Va­li ola­rak de­vam et­sey­dim. Va­li kal­say­dım…”

Sözcü Gazetesinin haberine göre; Yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­na adı ka­rı­şın­ca is­ti­fa eden ba­kan­lar Za­fer Çağ­la­yan, Ege­men Ba­ğış, Mu­am­mer Gü­ler ve Er­do­ğan Bay­rak­ta­r’­ın Mec­li­s’­te­ki yal­nız­lık­la­rı ise dik­kat çek­ti. Da­ha ön­ce en az 7-8 ki­şi­lik bir ekip­le do­la­şan bu isim­le­re şim­di il­gi gös­te­ren yok. Çağ­la­yan ve Ba­ğış Mec­li­s’­te ge­nel­de iki­li olarak ta­kı­lır­ken, Gü­ler ile Bay­rak­ta­r’­ın tek ba­şı­na do­laş­tı­ğı gö­rü­lü­yor.

Komisyon sonbahara

Bu ara­da 4 ba­kan­la il­gi­li Ge­nel Ku­ru­l’­da so­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu ku­rul­ma­sı­na iliş­kin ka­rar, AK­P’­nin tak­tik sa­va­şı ne­de­niy­le son­ba­ha­ra kal­dı. Ko­mis­yo­na üye bil­dir­me­yen ik­ti­dar par­ti­si, mu­ha­le­fe­tin so­ruş­tur­ma bel­ge­le­ri­ne ulaş­ma­sı­nın önü­nü kes­ti. Böy­le­ce, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi ön­ce­sin­de 4 ba­kan­la il­gi­li yol­suz­luk id­di­ala­rı ka­mu­oyu gün­de­min­den ka­çı­rıl­mış ol­du.

Kaynak:Haber Kaynağı