Muammer Güler; Yasadışı Sol Örgüt İşi

Muammer Güler; Yasadışı Sol Örgüt İşi

Ankara'daki eylemcinin kimliği belli oldu

Canlı bomba sol örgüt üyesi
İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Şu anda kimliğini tespit etmek için önemli çalışmalar yürüttüğümüz bir canlı bomba hayatını kaybetti" dedi.

ANKARA,
01.02.2013 16:46
 
 
 İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde ki patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Güler daha sonra gazatecilere kısa bir açıklama yaptı. Güler olayla iligli olarak şu açıklamalarda bulundu: "Bir canlı bomba olduğu tahmin edilen şahısta bir patlama meydana geliyor. Şu anda kimliğini tespit etmek için önemli çalışmalar yürüttüğümüz bir canlı bomba hayatını kaybetti. Güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu hayatını kaybetti. İçeride bulunan Didem Tuncay isimli bir bayanda şu anda ağır yaralı şekilde. Bir canlı bomba olarak olayın mahiyetini çözmek için arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyorlar. Sayın Cumhuriyet Başsavcısı'da oalyın başında."
 
Gazetecilerin, "Canlı bombanın örgüt bağlantısı var mı?" sorusuna ise Güler, "Elbetteki canlı bombaların örgüt bağlantısı, elbette" şeklince yanıt verdi. Güler kimlik tespiti kesinleştikten sonra gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti. 
 
YASADIŞI SOL BİR ÖRGÜTÜN MİLİTANI OLDUĞUNA DAİR ÖN BİLGİLERİMİZ VAR"
 
Güler açıklamasında canlı bombanın kimliğinin henüz tespit edilemediğini belirterek, "Güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu hayatını kaybetti. Canlı bombanında hayatını kaybettiği tespit edildi. 2 güvenlik görevlisi yaralı. Didem Tuncay yaralandı. Gözü ile ilgili bir problem var. Hayati tehlikesi yok. Güvenlik bölümünden de olayla ilgili görüntüleri birebir izledim. Canlı bombanın şu an ki bulgularımız itibari ile yasadışı sol bir örgütün militanı olduğuna dair ön bilgilerimiz var. Parmak izleri şu anda inceleniyor. İlk bilglier şu anda elimizde var. Ancak bilgileri kesinkeştirince bunları sizinle paylaşacağım" dedi. 
 
Güvenlik kamerası görüntülerinde olay anını izlediğini belirten Güler, "Tam kapının ağızında güvenlik görevlisi onu karşılarken, elini karın bölgesine götürdüğü görüntüsü var. Daha sonra tabi görüntü kesiliyor" şeklinde konuştu.

Ankara'daki eylemcinin kimliği belli oldu
TRT Haber'in haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçilği'ne canlı bomba saldırısı yapan teröristin 30 yaşlarında, DHKP-C üyesi olduğu ileri sürüldü.