MUAMMER GÜLER HAKKINDA KORKUNÇ İDDİA

MUAMMER GÜLER HAKKINDA KORKUNÇ İDDİA

Şok belge Meclis gündeminde...

CHP tarafından geçen yıl sosyal medyada paylaşılan, gazetelerin ilgi göstermediği ve dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yalanlanan çarpıcı belge bu kez Meclis gündeminde. Hükümet bu kez belgeyi yalanlamadı, AKP’den de yalanlayan çıkmadı. Belge, Suriye’deki Türkiye’nin başına bela olan El Kaide teröristlerini dünyanın dört bir yanından toplayıp getirenlerin sadece Suudi Arabistan ve Katar olmadığını, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) de topladığını gösteriyor. Musul’u işgal eden, Türk kosolosluğunu basan, konsolos dahil 49 kişiyi ve öncesinde de 31 şoförü rehin alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi El Kaide’ye bağlı olan El Nusra Cephesi’nin saflarına katılan teröristlerin Hatay’daki Diyanet’e bağlı kurslar barındırılması için hükümetin emir verdiği de belgede yer alıyor.

egundem.net internet sitesinde yer alan habere göre;

Belgeyi, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan gündeme getirdi. Musul’da yaşananların, şoförlerin rehin alınması olayının Suriye’de başladığını ifade eden Kaplan, “Bakın, şu genelgeye iyi bakın. Eğer doğru değilse bu genelge, bakan çıksın, ‘Yalandır’ desin. Eğer doğru ise bu, bizim içinde bulunduğumuz vahametin, rezaletin belgesidir” diyerek genelgeyi gösterdi. Genelgenin gizli bir genelge olduğunu ve dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından Hatay Valiliği’ne gönderdildiğini belirten Kaplan, genelgenin içeriğinde şunları yer aldığını söyledi:

mitbelgesi.jpg

“Millî İstihbarat Teşkilatımız denetiminde çeşitli ülkelerden getirilerek bölücü örgüt PKK uzantısı PYD’ye karşı savaştırılan, ağırlıkta Çeçen ve Tunusluların bulunduğu El Nusra’ya bağlı mücahitlerin -’mücahitlerin’, dikkat edin kavramlara- iliniz sınırları içinden Suriye’ye geçişlerinde istihbarat görevlilerine gerekli desteğin sağlanarak güvenliklerine ve konunun gizliliğine riayet edilmesi önem arz etmektedir. Bu bağlamda mücahitlerin ülkemiz sınırlarından Suriye’ye geçişlerde Hatay ilimiz stratejik bir konuma sahiptir. İslamcı gruplara lojistik desteğin aktarılması, eğitimleri ve yaralıların tedavisi ve mücahitlerin geçişleri ağırlıklı olarak buradan yapılacaktır. Milli İstihbarat Teşkilatımız ve ilgili merciler bu konuda görevlendirilmiştir, Hatay Valiliğimizle koordineli olarak çalışacaktır. Çeşitli sivil kurumlar tarafından kara yolu ve hava yolu ile ilinize gönderilen mücahitlerin büyük bir gizlilik içerisinde, konum itibarıyla Diyanet İşleri Misafirhanelerinde -’Diyanet İşleri Misafirhanelerinde’ dikkat edin- ve bağlı kuruluşlarla MİT tarafından belirlenen kamu misafirhanelerinde konaklamaları uygun görülmüştür. Genelgeye titizlikle uyulmasını…”

Kaplan ardından şunları söyledi:

“Peki, arkadaşlar, El Nusra’ya sizin Bakanlıktan Valiliğe giden genelge bu. Ne oldu da siz şimdi terör örgütü listesine aldınız El Nusra’yı, bana anlatır mısınız? Birinizin çıkıp burada anlatması lazım, bu Hükûmetin. Kürtlere Kobani’de, Afrin’de, Cizir’de, Kamışlı’da sürekli saldıran, katliam yapan, çoluk çocukları katleden bu cinayet şebekelerini Hükûmet olarak sizin ‘mücahit’ olarak sınıflandırmanız, üstelik de PYD’ye karşı, Kürt halkına karşı savaşa gönderilmede verdiğiniz lojistik desteğin, verdiğiniz arka çıkmanın acaba bir akrabalık, ideolojik damarı mı var, nedir, söyler misiniz? Şimdi bunu anlatır mısınız Allah aşkına?”

 

CHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise hükümetin Suriye’deki teröristleri desteklediğini, lojistik destek verdiğini, eğittiğii, Türkiye’de toplantılara çağırdığı, Cenevre’de yapılan toplantılara taktik ve stratejik bilgilerle donatılıp gönderildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanlığı El Nusra militanlarına kolaylık gösterilmesi için Hatay Valiliğine yazılı talimat verecek kadar işin içerisine girmiştir ve benzeri ilişkiler de, IŞİD terör örgütlerinin ve onun üst düzey yöneticilerinin Türkiye’ye getirilmesi ve burada birtakım faaliyetler içerisinde bulundurulması çalışmalarına katılınmış, MİT Müsteşarının ifadesiyle 2 bin tır dolusu malzeme Suriye’ye gönderilmiştir. Şimdi, bu 2 bin tır dolusu malzeme ile Suriye’de biber dolması mı, patlıcan dolması mı yoksa salata mı yapılmıştır ya da bunlardan havan, Kalaşnikof mermisi ve diğer silahlar mı oluşmuştur? İşte, dün ve bugün sosyal medyada ortaya çıkan sonuç: IŞİD’in vahşetini gösteren kellesi bedeninden ayrılmış insan manzaralarını izledik ve IŞİD işgal etmiş olduğu Musul’da genelgeler yayınlayarak insanlık tarihinin geliştirmiş olduğu hak ve hürriyetleri sıfırlayan -aynen Afganistan’daki El Kaide benzeri gibi- bir yönetim kuran birtakım düzenlemeler içerisindedir. Bütün bunların olacağı belli değil miydi değerli arkadaşlarım, soruyu buraya getirmek istiyorum. Bütün bunların olacağı belliydi.”

Kaplan’ın gündeme getirdiği, Bal’ın da doğru olduğunu söylediği genelgeyi AKP grubundan ve hükümetten yalanlayan çıkmadı. Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in gerçek olmadığını ileri sürdüğü genelgeye AKP milletvekillerinden tepki gösteren de olmadı.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de Kaplan’ın kürsüden gösterdiği belgeyi sosyal paylaşım ağlarından Twitter’dan paylaştı. Özkes, belgeyi paylaşmadan önce “Dünya Lideri diye övdükleri Tayyip’in ülkeyi getirdiği duruma bakınız. Davutoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada Musul Konsolosluğu’nda çalışan bürokratların güvenliği için tüm önlemlerin alındığını söylemişti. Diyanetin Suriye için camilerden topladığı paranın ne kadarı Nusra’ya, ne kadarı IŞİD’e gitti? Suriyede savaşanlar Hatay’da Diyanet’e ait Kuran Kursu ve yurtlarında barındı mı İçişleri Bakanlığının Diyanete bu konuda bir yazısı var mı? Bir Kandil Gecesinde TRT’de canlı yayınlanan Mevlid duasında Diyanetin dua ettirdiği Suriyeliler kimdi?” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı