Muammer Güler: Ahmet Atakan İçin Hemen Protesto Eylemine Gerek Yok

Muammer Güler: Ahmet Atakan İçin Hemen Protesto Eylemine Gerek Yok

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ahmet Atakan'ın polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Her olayı bir bahane bilerek hemen bir protesto girişimine girmenin anlamı yok" dedi. Güler, Gezi eylemleri sonrası 189 kişinin tutuklan

Polisin Antakya'da uyguladığı şiddet sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan'a ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler'den açıklama geldi.
 
Güler, ODTÜ, Tuzluçayır, Okmeydanı ve Antakya'daki büyük polis şiddetini görmezden gelerek, şiddet uygulanmadığı sürece polisin müdahalesinin olmayacağını ileri sürdü.
 
Güler konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Belli gruplar kendi amaçlarını başkalarının protestoları üzerine yığarak çabalarına ulaşmaya çalışıyorlar. Bizim de bu organizasyonlarını yayan kişilere yönelik operasyonlarımız oluyor" diyen Güler, bir de tavsiyede bulunarak şunları dile getirdi:
 
Şunu tavsiye ediyorum. Her olayı bir bahane bilerek hemen bir protesto girişimine girmenin anlamı yok. Bir üzücü hadisedir. Kimsenin burnu kanasın istemeyiz. Ama polisle hergün çatışma ortamı oluşturduğumuzda buna benzer olumsuz olaylar meydana gelebiliyor. Yeni görüntüler var. Onlara bakıyoruz yüksekten düştüğü gibi. Polisin herhangi bir müdahalesi olmadığı yönünde de tereddüt yok. Her şeye rağmen bir talihsiz olaydır üzücü olaydır. Bunların üzerinde bahane edilerek vatandaşları birbiri ile çatıştırma büyük bir çatışma ortamına dönüştürülmeye çalışılıyor.
 
Güler, konuşması sırasında Gezi eylemleri sonrası 189 kişinin tutuklandığını dile getirirken, "Hatay'da mezhepsel bir sıkıntı varmış gibi bir oyun oynanmak isteniyor" dedi.