MOTOSİKLETİYLE 40 GÜNDE 28 KENTİ GEZECEK

MOTOSİKLETİYLE 40 GÜNDE 28 KENTİ GEZECEK

İSTANBUL Şile’den, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için motosikleti ile yola çıkıp Akçakoca, Amasra ve İnebolu üzerinden 4 gün sonunda Sinop’a ulaşan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 40 gün boyunca yaklaşık...

İSTANBUL Şile’den, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için motosikleti ile yola çıkıp Akçakoca, Amasra ve İnebolu üzerinden 4 gün sonunda Sinop’a ulaşan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 40 gün boyunca yaklaşık 7 bin kilometre yol yapıp, 28 ili ziyaret etmek istediğini söyledi.

ŞİLE'DEN YOLA ÇIKTI

İstanbul Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3’ncü sınıf öğrencisi olan Gülşah Merve Yüksel, Şile’den motosikleti ile başladığı yolculuğunun 4’ncü gününde Sinop’a ulaştı. Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklara, istismarlara dikkati çekmek ve Türk kadınının sesini duyurmak amacıyla 40 gün boyunca en az 28 şehri motosikletle dolaşmayı hedefleyen Gülşah Merve Yüksel, "Bu şehir sayısını daha da arttırabilirim. Motosiklet tutkusu babamdan bana kalan bir miras. 5 yaşından beri motosiklet kullanıyorum ve seyahat içinde özel motosiklet eğitimi aldım" dedi.

KADINLARIN YAŞADIĞI İSTİSMARLAR BENİ ÜZÜYOR

Genç bir kız olarak tek başına seyahat etmekten korkmadığını belirten Yüksel, "Etraftan, gittiğim yerlerde, 'Korkuyor musun?' gibi sorular alıyorum. Zaman zaman kötü duyumlar alıyorum. Beni üzen haberler de oldu. Zaten gece yolculuk yapmıyorum. Özgecan olayından çok etkilendim. En son yoldayken aldığım Cansu Kaya haberi de beni çok üzdü. Türkiye’de kadınların yaşadığı zorluklar, istismarlar beni çok etkiliyor. Kız çocukları sürekli baskı altında, hep bir korku ve baskı ile yetiştiriliyor. Cesaretle kendi ayakları üzerinde durabilme yeteneği de burada başlıyor. Ben bu açıdan aileme çok şey borçluyum. Erkek işi olarak görünen motosiklet sürücülüğü ile aslında her alanda başarılı olabileceğimizi göstermek istiyorum. Sinop’ta da nükleer santral kurulacağı ile ilgili haberleri öğrendim. Bende bu duruma sonuna kadar karşıyım. Bana göre bu doğayı katletmek" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı