MOTORİNE ERDOĞAN ZAMMI

MOTORİNE ERDOĞAN ZAMMI

Erdoğan'ın sürekli tekrar ettiği Merkez Bankası başkanı tehdidi yüzünden rekor üzerine rekor kıran Dolar akaryakıt fiyatlarına da yansıdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) "tavan fiyat" uygulaması kapsamında, benzinden sonra motorine de zam geldi. Erdoğan'ın sürekli Merkez Bankasına yaptığı siyasi baskının ardından rekor üzerine rekor a kıran dolar uluslar arası piyasada fiyatı düşen akaryakıt fiyatlarınıda fırlattı. Petrolün varilinde meydana gelen neredeyse %100 düşüş, sözde tüketiciye yansıtılmışken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli faiz hadleri eleştirisi sonucu dolar kurunu yükselttiğinden yapılan vatandaş indirimi yine sıfırlanma aşmasına geldi.

BU GECE YARISINDAN SONRA LİTRE BAŞINA 5 KURUŞ 

EPDK'nın açıklamasında yer alan verilere göre, motorinin litresine bu gece yarısından itibaren litre başına "5 kuruş" zam gelecek.

Motorine yapılacak zam ile motorinin litresi bu gece yarısından itibaren İstanbul ve İzmir'de 3.83 liradan, Ankara'da da 3.89 liradan satılacak. EPDK'nın açıkladığı listeye göre en pahalı motorin 4.04 lira ile Hakkari'de satılacak.

EPDK'nın dün geceden itibaren geçerli olan kararıyla da benzinin litresine 12 kuruş zam yapılmış ve benzin İstanbul'da 4.45 liraya, İzmir'de 4.47 liraya ve Ankara'da 4.48 liraya çıkmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı