Motorine 2 günde 30 kuruş zam geldi

Motorine 2 günde 30 kuruş zam geldi

Son dakika haberine göre, 2 gün üst üste toplamda 30 kuruş zam yapılan motorin fiyatları vatandaşı canından bezdirdi, zammın ardından tüketici fiyatlarının artması sonucu enflasyonu büyük oranda etkilemesi bekleniyor

Türk ekonomisine ve giderek yükselen fiyatlara doğrudan etkisi bulunan Motorin'e yine büyük oranda zam yapılmıştı. Kötü haber PUİS'ten geldi bu gece yarısı Motorine bir fahiş zam daha yapılacak. Yapılan zam haberleri sosyal medyada büyük isyana neden oldu. Vatandaşlar petrol istasyonlarından çok sayıda protesto videoları yayınladılar.

HER GÜN ZAM HABERİ İLE UYANIYORUZ

Motorine dün gelen zammın ardından yarın bir zam daha geliyor. Son dakika habere göre, bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış fiyatına 13 kuruş zam bekleniyor. Ulaşımın her sektöründe ve taşımacılıkta kullanılınan motorin enflasyona en çok etki eden ve fiyat artışlarını anında tetikleyen en önemli tüketim maddelerinde. Türkiye dünyada akaryakıt ürünlerine en çok vergi uygulayan ülkelerin başında geliyor.

1 LİTRE MAZOT ARTIK 5.54 TL OLACAK

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış fiyatına 13 kuruş zam beklendiğini duyurdu. Zammın ardından motorin litre satış fiyatları İstanbul'da ortalama 5,54 liradan 5,67 liraya, Ankara'da 5,51 liradan 5,64 liraya, İzmir'de ise 5,50 liradan 5,63 liraya çıkacak.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor. Motorin fiyatlarına dün de 17 kuruş zam yapılmıştı.

DOLAR'DA TARİHİ ZİRVE

İlgili Haberler