MOSSAD ABD'Yİ DİNLEMİŞ

MOSSAD ABD'Yİ DİNLEMİŞ

Alman Der Spiegel'in iddiasına göre İsrail Gizli Servisi ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'nin telefon konuşmalarını dinlemiş.

DİNLEMELERİ PAZARLIK UNSURU YAPMIŞLAR

Geçtiğimiz yıl İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk görüşmeleri için bölgeye giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i Alman Der Spiegel Dergisi'nin iddiasına göre MOSSAD dinlemiş. Derginin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kerry'i İsrail'in dışında başka bir gizli servisin daha dinlediği yer alıyor. Habere göre, arabuluculuk görüşmeleri sırasında kimi zaman normal telefonu kullanan Kerry, İsrail istihbaratı tarafından dinlendi ve görüşmelerdeki bilgiler taraflar arası görüşmelerde pazarlık unsuru olarak kullanıldı.

ABD ve İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ
Der Spiegel'in haberine göre, ne İsrail ne de ABD dinleme skandalına ilişkin açıklama yapmasa da, İsrail Başbakanı Benjamin Netanjahu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin arası pek iyi değil. ABD İsrail'in şiddetli saldırılarından rahatsızlığını bildirse de Kongre geçen Cuma İsrail savunma sistemi "Demir Kubbe" yenilemesi için yaklaşık 225 milyon Dolarlık İsrail'e destek kararı aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı