"MİT’in Elindeki Bomba Düzeneğini İsrail mi Verdi PKK’ya?"

"MİT’in Elindeki Bomba Düzeneğini İsrail mi Verdi PKK’ya?"

Taraf yazarı Emre Uslu zehir zemberek iddialarla dolu bir yazı kaleme aldı ve Hakan Fidan'a cevaplaması için 4 ayrı soru sordu."Yaptığınız hukuksuzlukların üstüne İsrail şalı örterek kurtulamazsınız.." diyen Uslu'nun yazısına cevap gelip gelmeyeceği mer

Emre Uslu'nun; Hakan Fidan, Mit ve Başbakanlık üçgeninde sorular ve  iddialarla dolu zehir zemberek yazısından önemli detaylar:


MİT Müsteşarı Hakan Fidan Taraf’ın yaptığı MİT ile ilgili haberlere oturup adamakıllı cevap vermek yerine Şark kurnazlığı ile durumdan kurtulmak istiyor.

 

Ülkeyi ‘Muhaberat devletine dönüştürecek o meşum kanun taslağını hazırladınız mı hazırlamadınız mı? Bu ülkenin CHP’li ve MHP’li işadamlarını fişlediniz mi fişlemediniz mi?


Daha da kötüsü beş polis ve altı sivilin öldüğü Güroymak Faciası’nda bu insanların kanı elinize bulaştı. Belgeleriyle ispatladığım olay hakkında neden çık çıkaramıyorsunuz? O bomba düzeneği PKK’nın eline neden ve nasıl geçti bir cevabınız var mı?


Bu düz sorulardan anlamıyorsanız sizin gibi Şark kurnazlığı yaparak sorayım: Güroymak’ta beş polis ve altı sivilin öldüğü o olayda MİT’in elindeki bomba düzeneğini İsrail mi verdi PKK’ya?  Bu soruşturmayı neden kapattırdınız? Bu sorulara cevap vereceğinize “Hakan Fidan’ı İsrail istemiyor. Taraf, aleyhinde yayın yapıyorsa Taraf İsrail çıkarları için yayın yapıyor” uçuculuğuna kaçarak kendinizi gülünç duruma düşürdüğünüzün farkında değil misiniz?


Sadettin Tantan doğru bir tesbitte bulunmuş, madem İsrail Hakan Fidan’a karşı Türkiye MOSSAD’a karşı neden bir operasyon yapmamış. Bir yandan “İsrail bana karşı” deyip bir yandan MOSSAD başkanı ile hem Mısır’da hem İstanbul’da görüşen Hakan Fidan değil mi. Bu çelişkiyi nasıl izah ediyorsunuz?


Üçüncü dünya diktatörleri böyle davranır. Bir yandan İsrail’le iş tutar ama kamuoyu önünde İsrail’i yerden yere vurur. Bu belki İran’a ve Arap diktatörlerine yakışır ama bizim kurumlarımıza ve bürokratlarımıza yakışmaz.

Kapı arkasında kucak kucağa, kapı önünde boğaz boğaza; siz kimi kandırıyorsunuz?
 

Hakan Fidan İran yanlısı tutumu nedeniyle Türkiye’nin yumuşak karnını oluşturduğundan, İsrail oradan vurdu Türkiye’yi. Burada esas sorun Hakan Fidan’ın o toplantılarda aşırı İran yanlısı tutumu ile Türkiye’nin elini zayıflatmasıdır.
 

Bu açık diplomatik zafiyet örtülerek İsrail Hakan Fidan’a karşı çıktıysa Hakan Fidan mübarek adamdır yaklaşımı tam bir üçüncü dünya ülkesi yaklaşımı ve cehalet örneğidir. Siz bu ucuz argümanla bu ülkede dağdaki çobanı bile kandıramazsınız. Taraf’ı bu ucuz operasyonla yıpratamazsınız.
 

Gözümüzün içine baka baka hem İsrail’le iş tutacaksınız sonra dönüp “İsrail bize karşı, Taraf bizi eleştiriyor, öyleyse Taraf İsrail gazetesi” ucuz mantığı ile beceriksizliğiniz örtemezsiniz. Bu hokus pokusu kimse yemez.


Şu sorulara cevap verin:


1) Başbakan’ı biz Öcalan’la anlaştık Barış yolda her şey yolunda diye ikna ettiniz. PKK ayak sürüyünce Başbakan’a “efendim PKK’nın sadece yüzde15’i çekildi; onlar da hasta ve zayıflar” diye rapor veren MİT değil mi? Bu açık öngörüsüzlüğü ve başarısızlığı “Batılı devletler PKK’ya savaşın talimatı verdi” kurnazlığı ile örtmeye çalışmıyor musunuz?


2) Suriye’de öngöremediğiniz PYD devletinin kuruluşunu hangi yalanla kapattınız?


3) Reyhanlı’da ölen 52 kişinin istihbari sorumluluğunu üzerinizden atmak için “İsrail bizi istemiyor” ucuzluğu ile yutturabileceğinizi mi sanıyorsunuz?


4) Madem İsrail seni istemiyordu İsrailli asker Gilad Şalid için Hamas ile kaç defa görüştünüz? Gilad Şalid için gösterdiğiniz emeği PKK’nın elindeki askerlerimiz için gösterdiniz mi?


Bu üçüncü dünya diktatörlerinin tipik refleksini bırakın. “İsrail bizi istemiyor” diye medya organlarına ağlamak güçlü Türkiye imajına zarar veriyor. Bu halk hele de İsrail karşısında ağlak bir yönetici görmek istemiyor.. Türkiye Cumhuriyeti İstihbaratı’nın başındaki adama ağlaklık yakışmaz. Kısaca ağlak müsteşar istemiyoruz. Hesap verebilen kurumlar istiyoruz. Yaptığınız hukuksuzlukların üstüne İsrail şalı örterek kurtulamazsınız..