MİT TIRLARINI DEVLET DEĞİL HÜKÜMET GÖNDERMİŞ

MİT TIRLARINI DEVLET DEĞİL HÜKÜMET GÖNDERMİŞ

MİT TIR'ları davasında MGK 'Görevlendirme yok', MİT ve Başbakanlık 'Görevlendirme var' dedi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen TIR davasında, MGK 'Görevlendirme yok' derken, MİT ve Başbakanlık 'Görevlendirme var' dedi.

Yargıtay 16.Ceza Dairesinde TIR savcılarının yargılandığı davanın 4.duruşması sabah saatlerinde başladı. Duruşmada, MİT, MGK ve Başbakanlık’a yazılan müzekkerelerin yanıtları geldi. MGK, mühimmat yüklü TIR’larla ilgili görevlendirme yok derken, MİT ve Başbakanlık “böyle bir görevlendirme var” dedi. Kurumlardan gelen yanıtlar birbirini tutmadı.

Davanın dördüncü duruşmasında Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan askerler verilen birleştirme kararı ile sanık olarak savcılarla yargılanacaktı. Ancak askerler katılmadı. Haberdar'dan Arzu Yıldız'ın haberine göre, duruşma yine reddi hakim talepleri ile başladı. Davanın görüldüğü Yargıtay 16.Ceza Dairesi Başkanı bugünkü duruşmaya katılmadı. Yerine Asım Zafer daireye başkanlık etti. Savcılar usule ilişkin itirazlarını yineledi. Bunun yanı sıra heyetin reddi istendi. Heyetle beraber savcının da reddi talep edildi. Gerekçe olarak yargılamanın siyasi olduğu, heyet üyelerinin ve savcının da siyasi ideolojilerine göre hareket ettikleri ileri sürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı