MİT Soruşturmasına Savcı Dayanmıyor

MİT Soruşturmasına Savcı Dayanmıyor

Başsavcı vekili Oktay Erdoğan’ın resmi yazı ile dosyayı istemesi üzerine Adem Özcan geçtiğimiz hafta dosyaları göndererek soruşturmayı bıraktı.

MİT dosyasına savcı dayanmıyor
MİT dosyası, 9 aydır Başbakanlık'tan soruşturma izni bekleyen savcının da elinden alındı.

Selahattin GÜNDAY- İSTANBUL03.12.2012 16:41
 
 
 MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Eski Müşteşarı Emre Taner, yardımcısı Afet Güneş ile birlikte 5 MİT mensubu hakkında yürütülen soruşturma dosyası, Başsavcı vekili Oktay Erdoğan'ın resmi yazı ile terör savcısı Adem Özcan’dan alındı. Başsavcı vekili Oktay Erdoğan’ın resmi yazı ile dosyayı istemesi üzerine Adem Özcan geçtiğimiz hafta dosyaları göndererek soruşturmayı bıraktı.
 
ÇATI SORUŞTURMA KCK
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 5 isim 7 Şubat 2012 tarihinde ifadeye çağrıldı. Bu işlemin ardından soruşturma dosyasına bakan savcı Sadrettin Sarıkaya dosyadan alındı. 
 
SAVCI ÖZCAN BAŞBAKANLIK’TAN İZİN İSTEDİ
 
Onun yerine özel yetkili savcı Adem Özcan soruşturmada görevlendirildi. MİT kanunu gereği Başbakanlık’tan Mart ayında soruşturma izni istenildi. İzin yazısında imzası bulunan Özcan’a, özel yetkili savcılığın kaldırılmasının ardından kurulan Terörle Mücadele Savcılığı’nda da görev verildi. Terörle Mücadele Soruşturmalarına bakmakla görevlendirilen Özcan, Hakan Fidan hakkındaki soruşturmayı sürdürmeye devam etti. 
 
SORUŞTURMADA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
 
Yaklaşık 9 aydır Başbakanlığın izin yazısına cevap vermediği soruşturmada görev değişikliğine gidildi. Terörle Mücadele Savcılığından sorumlu Başsavcı vekilli Oktay Erdoğan, geçtiğimiz hafta resmi yazı ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Eski Müşteşarı Emre Taner, yardımcısı Afet Güneş ile birlikte 5 MİT mensubunun şüpheli olduğu dosyayı istedi. 
 
BAŞSAVCI VEKİLİ DOSYAYI İSTEDİ
 
Bu yazı üzerine Özcan, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü soruşturma dosyasını klasörlerle birlikte Başsavcı vekili Erdoğan’a teslim etti. Söz konusu soruşturmayı Oktay Erdoğan ya kendisi yürütecek ya da terör suçlarına bakan başka bir savcıyı görevlendirecek. 
 
"GAZETECİLERE 7 KAT YASAĞI" UYGULAMASI
 
Başsavcı vekili Oktay Erdoğan'ın adı geçtimiz günlerde Adliye muhabirlerinin savcıların bulunduğu 7. kata çıkışını kayıt altına alan uygulamanın talimatını veren kişi olarak duyulmuştu. Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın "güvenlik görevlilerinin yanlış anlaması" sonucu ortaya çıktığını belirtmişti.