MİT FUAT AVNİ'Yİ BULDU! İŞTE MAHKEMEYE VERİLEN O İSİM

MİT FUAT AVNİ'Yİ BULDU! İŞTE MAHKEMEYE VERİLEN O İSİM

Fuat Avni o mu?

MİT; kimliği herkesçe merak konusu olan ve hükümete yönelik iddialarıyla twitter fenomeni haline gelen Fuat Avni'nin, Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu olduğunu iddia etti.

MİT, 17 ve 25 Aralık sürecinde, sosyal medyada açtığı hesaplarla, savcılık ve poliste bulunan birçok dosyaya ilişkin gizli bilgileri açıklayan ‘Fuat Avni’ isimli kullanıcının, gazeteci Emre Uslu olduğuna dair bir yazıyı mahkemeye gönderdi.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), savcılığa Fuat Avni mahlası ile gerek sosyal medyada gerekse de bazı internet sitelerinde boy gösteren kişinin, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğunu bildirdi. MİT, bu bilgiyi Fuat Avni’nin köşe yazısı yazdığı bir sitede, kuruma yönelik çeşitli iftiralar ortaya attığı gerekçesiyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikâyetin dilekçesinde verdi.

Emre Uslu’nun bu isimle yazı yazıp MİT’i yıpratmaya çalıştığı kaydedilen yazıda, Uslu hakkında işlem yapılması istendi. Bu başvuru üzerine Uslu hakkında Fuat Avni imzası ile kaleme alınan ve MİT’i konu edinen bazı yazıları sebebiyle soruşturma açıldı. Soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun tarafından, söz konusu internet sitesinin yayın yeri İstanbul olduğu gerekçesiyle İstanbul Savcılığı’na gönderildi.

İFADESİNE BAŞVURULACAK

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunduğu bilinen Emre Uslu Türkiye’ye dönerse ifadesine başvurulacak. Bilindiği gibi Emre Uslu 30 Mart seçimlerinden hemen önce Brüksel’e gitmiş, bir süre burada kalacağını açıklamıştı. Uslu askerlik sorunları sebebiyle de daha önce ABD’den bir süre Türkiye’ye gelememişti.

“BEYİNSİZLER TABİ Kİ DEĞİLİM”

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu bugün basına yansıyan iddialarla ilgili twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Uslu, “Madem Fuat Avni’yim (beyinsizler için not: Tabi ki değilim) bugünkü yazımı daha dikkatli okuyun o zaman” diyerek “Cumhurbaşkanlığı özerklik referandumu olacak” başlıklı yazısını paylaştı.

Daha önce Fuat Avni'nin aslında 5 kişi olduğu iddia edilmişti. Diğer 4 kişi hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

FUAT AVNİ İDDİALARLA ALAY ETTİ

Fuat Avni çıkan haberlerle ilgili twitter hesabından mesajlar paylaştı. İşte o tweetler;

a2-001.pnga1-001.png

Kaynak:Haber Kaynağı