Mısır'ın Erdoğan'ı üzerinde baskı artıyor !

Mısır'ın Erdoğan'ı üzerinde baskı artıyor !

Mısır'da Mursi Üzerinde Baskı Artıyor


Mısır’da  cumhurbaşkanının istifasını isteyen muhalif gruplar Tahrir Meydanı'nda yeniden toplanırken Muhammed Mursi, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Abdül Fettah el-Sisi ile biraraya geldi.

Mısır ordusu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi‘ye muhalefetle görüş ayrılıklarını giderip  bir çözüm yolu üzerinde anlaşması için 48 saat süre tanımış bulunuyor. Ordu bu gerçekleşmezse kendi siyasi çözüm planını sunacağını bildiriyor.
Ancak Mısır Cumhurbaşkanı ordu tarafından verilen süreyi reddetti.

Kahire’nin merkezinde bir cami yakınında toplanan Mursi taraftarlarıysa olası bir askeri darbeye karşı direneceklerini söylüyor.

Mursi üzerindeki baskılar artarken bazı bakanlar ve hükümet sözcüleri istifalarını verdi.

Başkan Barack Obama Pazartesi günü Mursi’ye telefon ederek muhalif göstericilerin kaygılarına kulak verdiğini göstermesini istedi. Obama muhalefet liderlerini de değişiklik için Mısır’ın demokratik süreci içinde çalışmaya çağırdı.

Aynı zamanda savunma bakanı  olan Korgeneral Abdül Fettah el-Sisi,  ültimatomu Mursi karşıtı göstericilerin cumhurbaşkanının üyesi olduğu Müslüman Kardeşler örgütünün genel merkezini yakıp yıkmasından sonra verdi.

Tahrir  Meydanı’nda  yapılan gösterilere katılan bazı eylemciler Pazartesi sabahı Müslüman Kardeşler’e ait  binaya taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Bazı göstericilerin binadaki eşyaları yağmaladığı da görüldü. Göstericilere bina içinden ateşle karşılık verildi. Yetkililer olayda en az beş kişinin öldüğünü, bununla toplam ölü sayısının 16’ya çıktığını bildirdi.

Göstericiler, hükümetin iktidarı tek elde toplamaya çalıştığını ve ekonomik sorunları çözemediğini söylüyor. Muhalefet, hükümetin, artan suç oranını ve siyasi ve din ayrılıkları nedeniyle çıkan şiddeti kontrol altına alamadığını da iddia ediyor.  
  
Mısır İçişleri Bakanlığı  gösterilere 3 milyon kişinin katıldığını tahmin ediyor.