MISIR'DAN TÜRKİYE'YE ŞOK EYLEM

MISIR'DAN TÜRKİYE'YE ŞOK EYLEM

Türkiye'deki Büyükelçisini geri çeken, Türk Büyükelçisi'nden de Kahire'yi terk etmesini isteyen Mısır, şimdi de

Mısır'da, Muhammed Mursi'nin devrildiği darbenin peşinden, Başkent Ankara ile Kahire arasında oluşan gerginlik sürüyor. Türkiye'deki Büyükelçisini geri çeken, Türk Büyükelçisi'nden de Kahire'yi terk etmesini isteyen Mısır, şimdi de Kahire'de tertip edilecek konferansa Türkiye'nin katılımını veto etti.

Mısır'dan Türkiye'ye veto

Gulfnews'ın yaptığı habere göre, Mısır'ın vetosu sebebiyle, sadece Türkiye değil, Katar da Kahire'de önümüzdeki hafta tertip edilecek olan İslam dininde aşırılık konulu konferansa davet edilmedi. Konferansa 34 ülkeden akademisyen katılacak. Gulfnews haberinde, Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Jumaa'nın "Bizim Türk veya Katar halklarıyla bir problemimiz yok. Problem, Türk ve Katar hükümetlerinin izledikleri politikalarda" sözlerine de yer verdi.
'EL EZHER'E TÜRK ÖĞRENCİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ' 
Düzenlediği basın toplantısında, Kahire'deki El Ezher üniversitesine Türk ve Katarlı öğrenci alımına ise devam edileceğini bildiren Jumaa, şu şekilde diye belirtti:
"Mısır Vakıf Bakanlığı, Türk hükümeti Mısır'dan ve El Ezher İmamı'ndan özür dilemedikçe ve Kahire'ye yönelik politikalarını değiştirmedikçe, Türkiye ile ilişki içine girmeyecek" diye belirtti.
Mısır, önceki sene sonunda Türkiye'den Büyükelçisini çekmişti. Kahire yönetimi, bu ay başında da Katar'dan Büyükelçisi'ni geri çekmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı