Mısır'daki darbe Konya'da protesto edildi

Mısır'daki darbe Konya'da protesto edildi

KONYA'da sosyal medyada örgütlenen bir grup, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına protesto ederek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Sosyal medyada örgütlenerek Alaaddin Bulvarında saat 23.30'da toplanan 50 kişilik grup, Mısır'da ordunun mevcut yönetime el koymasını protesto etti. "Mursi yıkılma Müslmanlar yanında, Mursi yıkılma Türkiye yanında" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Mücahit Uludağ, Mısır'daki Müslümanlara destek vermek için bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Günlerdir takip ettiğimiz Mısır'daki olaylar bizi gerçekten üzmüştür. Demokratik seçimle yönetime gelen bir hareketin dış güçler tarafından yıkılmak istenmesi ve 1 yıldan beridir süre gelen Mısır'ın kendi iç sorunları bugün dünyadaki tüm müslümanları kapsayacak bir olaydır.

Son olan olaylar Ortadoğudaki sıkıntılar ve Mısır'daki hadiseler bizi tedirgin etmektedir. Mursi'nin Cumhurbaşkanı olması ile beraber Mısır'ı karıştırmayı misyon edinen dış güçlerin meydanlara dökülmesi televizyonlarda ve medyada göründüğü kadar büyük bir olay değil. Bu medyatik olayların farklı gündeme getirilmesi, Mursi'nin yüzde 50 ile Cumhurbaşkanı olması, zor kullanarak Mursi ve taraftarları olan halkın mazlum duruma düşürülmesi bizi çok etkilemiştir.

Şu anda Mısır'da yaşanan olaylara ve Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek için bir aradayız. Biz mazlumdan tarafa olacağımızı sergilemek istiyoruz" dedi. Grup yapıyan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.