MISIR YOLCU UÇAĞININ 69 KİŞİ İLE DÜŞTÜĞÜ AÇIKLANDI

MISIR YOLCU UÇAĞININ 69 KİŞİ İLE DÜŞTÜĞÜ AÇIKLANDI

Mısır Havayolları, uçağın rotası üzerindeki radarlarla bağlantısının kesildiğini duyurdu. İlk gelen bilgilere göre, Airbus 320-232 tipi yolcu...

MISIR Havayolları'na ait, 804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan uçak havada kayboldu. Mısır Havayolları, uçağın rotası üzerindeki radarlarla bağlantısının kesildiğini duyurdu.

11 BİN 277 METRE YÜKSEKLİKTE İLETİŞİM KESİLDİ

İlk gelen bilgilere göre, Airbus 320-232 tipi yolcu uçağında 59'u yolcu, 10'u mürettebat olmak üzere 69 kişinin bulunduğu belirtildi.

Paris Charles de Gaulle Havalimanı'ndan, Kahire'ye gitmek için yerel saatle 11:21'de havalanan uçağın akıbeti şimdilik bilinmezken, Mısır Havayolları uçağın 11 bin 277 metre yükseklikte seyir halindeyken, Mısır hava sahasına girmeden önce radarlarla bağlantısının kesildiğini açıkladı.

SON İRTİBAT KAYBOLMADAN 10 DAKİKA ÖNCE

Fransa Başbakanı Manuel Valls, uçağın akıbeti konusunda her seçeneğin masada olduğunu ifade etti ve "Bu aşamada hiçbir teoriyi gözardı edemeyiz. Mısır'da hem askeri yetkililerle hem de hükümet temsilcileriyle temas halindeyiz" dedi.

DÜŞTÜĞÜ KESİNLEŞTİ

Devlete ait Mısır gazetesi Ahram, uçakla son irtibatın, radardan kaybolmadan 10 dakika önce gerçekleştiğini ifade etti.
Arama ve kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.

MISIR VE YUNAN GEMİLERİ ARIYOR

Mısır'da yayın yapan ON TV televizyon kanalı, Mısır ve Yunan ordularına ait askeri arama - kurtarma gemilerinin yola çıktığını ve çalışmalara başladığını aktardı.

AP: UÇAK DÜŞTÜ

Paris-Kahire seferini yapan bir yolcu uçağı, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radardan kayboldu. Saatlerdir irtibat kurulamayan Mısır Havayolları'na ait uçakta 66 kişi bulunuyordu. Associated Press'in haberine göre, Mısır havacılık yetkilileri uçağın düştüğünü söyledi.

İMDAT SİNYALİ VERMEDİ

EgyptAir Tönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Abdül, uçağın radardan aybolmadan önce herhangi bir imdat sinyali veya acil yardım çağrısı vermediğini söyledi.

12 AYRI ÜLKEDEN İNSAN VARDI

Abdül ayrıca uçağın havalanmasından önce de herhangi bir sorunun rapor edilmediğini belirtti. EgyptAir, uçaktaki yolcuların milliyetlerini de açıkladı.

Buna göre uçakta 15 Fransız, 30 Mısırlı, bir İngiliz, bir Belçikalı, iki Iraklı, bir Kuveytli, bir Suudi Arabistanlı, bir Sudanlı, bir Çinli, bir Portekizli, bir Cezayirli ve bir de Kanadalı bulunuyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı