Mısır polisi de bizimki gibi kahramanmış!

Mısır polisi de bizimki gibi kahramanmış!

Televizyonda yayınlanan açıklamalarında El Biblavi, hükümetin Mursi destekçilerinin kamplarına girme kararını savunarak harekete geçmekten başka seçenekleri olmadığını söyledi.
 
El Biblavi bu kararı almanın "kolay olmadığını" ve hükümetin öncelikle arabuluculuk girişimlerine şans verdiğini söyledi.
 
El Biblavi, "Olayların kendine saygısı olan herhangi bir devletin kabul edemeyeceği bir noktaya ulaştığını gördük" derken anarşinin yayıldığını, hastanelere ve karakollara saldırılar düzenlendiğini söyledi.
 
POLİSİ ÖVDÜ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, El Biblavi, Rabiat'ül Adeviye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı gösterilere müdahale sırasında polisin sağduyulu davrandığını öne sürerek, emniyet teşkilatına teşekkür etti.
 
"Ramazan ayında ve bayramda Mısır halkına duyulan saygıdan dolayı gösterilere müdahale edilmediğini" El Biblavi, Mısır Hükümetinin herhangi bir tarafı dışarıda bırakmadan uzlaşmacı bir anayasanın hazırlanacağı yol haritasını izlemekte kararlı olduğunu ifade etti.
 
El Biblavi, "Demokrasi, sosyal adalet üzerine kuruludur. Biz, din devleti ya da asker devleti değil dünyaya yüzünü dönen bir devlet inşa etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.