MİNİK RÜVEYDA'NIN GÖZYAŞLARI HERKESİ KAHRETTİ!

MİNİK RÜVEYDA'NIN GÖZYAŞLARI HERKESİ KAHRETTİ!

Yitik madencinin kızı rüveyda'nın gözyaşları

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde kömür ocağında meydana gelen facianın ardından üzüntü ve gözyaşı dinmedi. Soma Belediye Mezarlığı'na bugün 23 kişi defnedildi. Her defin gözyaşlarıyla dualarla yapılırken, cenaze işlemlerine katılanları en fazla etkiyenlerden biri de 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Rüveyda Çoban oldu. Babası Kemal Çoban ve dayısı Davut Köse'yi faciada kaybeden minik Rüveyda gözyaşlarıyla herkesi kahretti.

Yaşamını kömür madenlerinde çalışarak geçiren 40 yaşındaki Kemal Çoban, emekliliğine 9 ay kala kömür ocağındaki faciada yaşamını yitirdi. Bir hafta sonra oğlu Ruşen Talha'yı sünnet ettireceği için bu hafta izine ayrılmayı düşünen Kemal Çoban, yaşanan faciada kayınbiraderi Davut Köse ile can verdi. Kenan Çoban ve Davut Köse'nin cenazeleri Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenaze törenine teyze ve annesi ile birlikte gelen 8 yaşındaki Rüveyda Çoban, gözyaşlarını tutamadı. Babasının mezarının başında dua eden annesinin kucağına oturan minik Rüveyda babasının mezarına dokundu, elleriyle mezarın toprağını okşadı. Babasının kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirten ve gözünden yaş akan Rüveyda, şöyle dedi:

"Çok üzgünüm. Madenin göçtüğünden haberim vardı ama babamın öldüğünden haberim yoktu. Bundan sonra benim için zor olacak. Babam, bana 'canım kızım', 'güzel kızım' diye hitap ederdi."

Kaynak:Haber Kaynağı