Milyonali

İSİM TARTIŞMASI KARAKOLDA BİTTİ ASLIYOK HABER, (Dubai) Yeni doğan çocuğuna “Milyonali” adını vermek isteyen A.K. (57) Nüfus Müdürlüğünde olay çıkardı. Darp edildiğini iddia eden memurun şikayeti üzerine karakola götürülen A.K’nin ifadesi şöyle:

Muhterem amirim,

Kırk yıllık devlet memuruyum, Allah sizi inandırsın daha bir güne bir gün izin kullanmış kul değilim. Yalan yok, zaman zaman doktora gitmişliğim vardır ve lakin hasta olduğumda bile rapor almadığım gibi, kaç kere dairede sabahladığıma odacılar şahittir. Hayatımda bir defa olsun yalan söylemedim, kimseyi dolandırmadım, harama uçkur çözmedim, aç kaldım, açıkta kaldım  kimseye belli etmedim, gün geldi çocuklarıma kalem defter alamadım; içime attım, “demek ki devletimizin imkânı bu kadarmış”, dedim, yokluğu eşimle paylaştım. Sonunda cenabı Allah perişanlığımızı gördü, bir işaret gönderdi. Üçüncü çocuğumuzun doğumunda şıh hazretleri rüyama girip “oğlanın adını Milyonali koy, bahtı açık olsun”, dedi. Biz ‘olurdu, olmazdı’ diye bunu hanımla tartıştık, karar verince de ben soluğu Nüfus Müdürlüğünde aldım. Lakin bu arkadaş bir türlü kabul etmez. Ben diyorum “Yahu sana ne, bu benim çocuğum. Büyür, reşit olur, beğenmezse değiştirir adını, hele sen bir yaz…”  Bu diyor “amirlerim beni işten atar, yazamam”. Ona da hak veriyorum. Nükleer fizikçiymiş, Amerika’da okumuş, gelmiş KPSS diye yıllarca imanını gevretmişler; bula bula Nüfus Müdürlüğünde bir iş bulmuş. Lakin ben de haklıyım. Hangi baba çocuklarının mürüvvetini görmek istemez, bizim gibi aç, sefil yaşamasın; bi baltaya sap olsun.

Uzatmayalım, bu arkadaş bana “Ali olsun, Binali olsun, Seyyidali olsun” diye teklifler getirdi.   Benim de biraz aklım yattı, ne de olsa okumuş adam, kafası çalışıyor. Gidip hanıma danışayım dedim, lakin hanım Nuh diyor, peygamber demiyor. “Şıhın dediğini yapmazsan uğursuzluk getirir”, deyince baktım haklı, geri döndüm bu arkadaşa anlattım. Bu arkadaş “bi tuvalete gideyim” dedi gitti. Gidiş o gidiş.

Bu sefer ben müdüre çıkıp, anlattım. Böyleyken böyle, dedim. İçimde ukde kaldı, bizim iki yakamız bir araya gelmedi; bari çocuklarımız insan gibi yaşasın, dedim. Müdür demez mi, “Düzgün bir isim koy da sen yine bildiğin gibi çağır”. Gerisini hatırlamıyorum amirim. Güya ben demişim ki, “Milyonali olsun ki milletin a… koysun!..”

Tövbeler olsun amirim. Söylemiş olsam niye inkar edeyim. 

 

İyi bir hafta sonu dileğiyle... 

Önceki ve Sonraki Yazılar