Milyarlar Havaya mı Uçtu?

Milyarlar Havaya mı Uçtu?

''Alınan vergiler, sağlığımıza, duble yollara, demir yollarına, hava yollarına, çiftçimize, eğitime gidiyor'

MİLYARLAR HARCANDI AMA YOLLAR KAPALI
 
AKP iktidarı döneminde en çok yatırım yollara yapıldı. Mecliste bir soru önergesine yanıt veren Hükümetin Maliye Bakanı;  ''Alınan vergiler, sağlığımıza, duble yollara, demir yollarına, hava yollarına, çiftçimize, eğitime gidiyor'  demişti. Ama milyarlar harcanan bölünmüş yollar, kış gelince birer birer kapanmaya başladı. Vatandaşlar bu kadar para harcanıyor ama yinede yollar kış gelince neden kapanıyor? diye sormaktan kendilerini alamıyorlar.

"Yol yapılması çok iyi ama yapılırken daha iyi projeler, planlar yapılsa, vatandaşın parası boşuna harcanmasa"; diyen vatandaşların kafasında, m
iyarların harcandığı yolların yapılmasının üzerinden çok kısa geçince, yeniden yapılmaya başlaması ise ,başka bir soru işareti yaratıyor.
 
KIŞIN İLK GÜNLERİNDE YOLLARDAN MANZARALAR

Bugün saat 11.00 sıralarında Erzincan- Gümüşhane Karayolu'nun 35'inci kilometresindeki Yeniyol köyü mevkiinde heyelan meydana geldi.

Dağdan kopan tonlarca ağırlığındaki toprak ve taş parçaları istinat duvarını yıkıp karayolunu aşarak dere yatağına ulaştı. Yaklaşık 500 metrelik alanda etkili olan heyelan nedeni ile Erzincan'ın Yalnızbağ Beldesi ile Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde ulaşım karayolu trafiğine kapatıldı.Yetkililer meydana gelen heyelanın önüne kattığı ağaç, elektrik ve telefon direklerini de yıktığını ifade ederek, hasarın büyük olduğunu söyledi. Heyelanın temizlenip yolun trafiğe açılmasının günler sürebileceğini belirten yetkililer, heyelanın geldiği bölgeye yakın bir yerde tali bir yolun açılması için çalışmalar başlatıldığını bildirdi.


BİTLİSTE 60 KÖY İLE BAĞLANTI YOK
 
BİTLİS'te de, yoğun kar yağışı nedeniyle 60 köy yolu kapandı.
 
Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 70 santim, kent merkezinde ise yarım metreye ulaştı.
 
Bitlis ve çevresinde 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığı kent merkezinde yarım metreyi, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar da kara gömüldü. 
 
Bitlis Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 60 köy yolunun ulaşıma kapandığını, köy yollarının açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Açıklamada acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi.Karayolları ekipleride kar yağışı birlikte ana yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollarda maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelirken, yetkililer kar lastiği ve zincir olmadan yola çıkmamaları uyarısanda bulundu.