Milli Parka Otel İzni!

Milli Parka Otel İzni!

Tayyip Erdoğan'ı Rüyasında gören Fettah Tamince Milli Parka Otel yapacak..

 Tayyip Erdoğan'ı rüyalarında gören, Fetullah Gülen'in idolü olduğunu söyleyen ve AKP döneminde köşeyi dönen Fettah Tamince yeni otelini 1. derece SİT alanına dikiyor

Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince, Antalya'da Beydağları Olimpos Milli Parkı sınırlarında 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içine otel inşa ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otel için "ÇED Gerekli Değildir" kararı verdi.

"Dream Of Phaselis" adı verilen 5 yıldızlı otelin inşa edileceği 180 dönümlük parselin Milli Park sınırında bulunması, bir kısmının da 1. Derece Arkeolojik Sit alanını kapsıyor oluşu tepkilere neden oldu. Söz konusu parselin içerisindeki 160 dönümlük alanda, "Phaselis Of Dream" adıyla yapımı planlanan otelin arazisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Teşvik Kanunu kapsamında 2005 yılında ilgili firmaya tahsis edildi. Ardından da bölgedeki imar planlarında yapılan değişikliklerin 2011 yılında bakanlıkça onaylanmasıyla inşa sürecinin önü açılmış oldu.

Koruma Kurulu onayladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün de yapımına onay verdiği otel projesiyle ilgili ÇED başvuru dosyasına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de 26 Aralık 2013 tarihinde "ÇED Gerekli Değildir" kararı verdi. Dünyaca ünlü antik kentin burnunun dibinde yapılmak istenen dev otel projesine yönelik bölgeden tepkiler yükselmeye başlarken, Toplumcu Mühendis ve Mimarlar Meclisi (TMMM) de girişimi "Kent Suçları" listesine aldı.

TMMM değerlendirmesinde, rant uğruna yapılan doğa ve tarih talanının devam ettiğinin altı çizilerek, "Fettah Tamince, Phaselis Antik Kenti'nin sınırına 5 yıldızlı tatil köyü yapmak ve oteller zincirine antik kent manzaralı bir yenisini daha eklemek istiyor" görüşüne yer verildi.

Yusuf Yavuz

Son Güncelleme: Pazar, 12 Ocak 2014 23:23

Kaynak:Haber Kaynağı