MİLLİ İTTİFAK'TAN FLAŞ ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

MİLLİ İTTİFAK'TAN FLAŞ ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Kendilerini AKP'nin alternatifi gibi lanse eden SP ve BBP mitinglerde "AKP kaybederse biz geliyoruz mesajı vermeye devam ediyor.

BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eminim ki, Pazar günkü seçimde Abdullah Gül’ün de gönlü milli ittifaktan yana olacak" dedi. AKP'nin 7 Haziran günü başarısız olması halinde dağılacağını bilen İttifakçılar, köşesinden sessizce başarısızlığı izleyen ve Erdoğan'ın tasfiyesini bekleyen Abdullah Gül'e gönderdikleri mesajlara bir yenisini daha eklediler.

AKP ÇÖKERSE YERİNE "MİLLİ İTİFAK" MI ADAY?

Saadet Partisi (SP) tarafından Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge Genel Başkan Mustafa Kamalak ile 7 Haziran seçimleri için ittifak yaptıkları Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı Ahmet Özal ve BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da katıldı. Mitinge katılanlar, sık sık, 'Mücahit Erbakan, Muhsin Başkan’, 'Apo’nun ipini Alperenler çekecek' sloganı attılar. Meydanda toplananlara seslenen BBP Genel Başkanı Destici, "Allah’ın izniyle milli hükümeti kuracak olan sizlersiniz. Herkese adalet, aleme nizam verecek olan sizlersiniz" diyerek başladığı konuşmasında, "Bu Pazar günü ülkemiz tarihi bir seçime gidiyor ve biz Büyük Birlik Partisi ile Saadet Partimiz bir ittifak yaptık.

MHP'Yİ DE DAVET ETTİK ANCAK ONLAR KABUL ETMEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi’ne de ittifaka katılmaya davet ettik. Ancak onlar bunu kabul etmediler. Ülküdaşlarım, ‘Başkanım, siz üzerinize düşeni yaptınız, milli iktidar için böyle bir daveti yaptınız. Fakat bizimkiler, bu fırsatı kaçırdılar. Çünkü onların bir iktidar gibi davaları yok’ dediler. Biz milli devleti kurmaya talibiz. Şimdi ‘Bizimle Yürü Türkiye’ diyorlar. Siz bizimle beraber yürümediniz ki, biz niye sizinle yürüyelim?

3 KERE YETKİ VERDİNİZ HANİ YENİ ANAYASA

Sadece Türkiye’deki değil, tüm dünyadaki mazlumlar için milli ittifakı kurduk. Bugün sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Bizim birinci önceliğimiz, yeni anayasa’ diyor. Sizler bunlara 3 kere yetki verdiniz, bunlar anayasayı değiştirdi mi? Şimdi gelmişler dördüncü kez yetki istiyor. Sonra, çözüm süreci devam edecek, diyorlar. Yani terör örgütü PKK’yla müzakereye devam edeceklerini söylüyorlar. Bakmayın şimdi siz bunların kayıkçı kavgası yaptıklarına" ifadelerini kullandı.

İdam cezasını geri getireceklerini söyleyen Destici, "Biz, küçüklere saldıranlar ve teröre karışanlar için idam cezasını geri getireceğiz. Siz milleti böldünüz, bizlerse milleti tekrar bir araya getireceğiz. Biz ülkemizde birliği sağlayacağız. Ehli sünnet çizgisinde yürüyenlerin hepsi bizim" dedi.

GÜL, MİLLİ İTTİFAKTAN YANA

BBP’nin merhum Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettiklerini ve daha sonra yaptıkları kongrede, Gül’ün cumhurbaşkanlığına destek verdiklerini açıkladıklarını ifade eden Mustafa Destici, "Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığı sürecinde tarafsız ve hukuka uygun bir yönetim gösterdi. Teşkilatım ve kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum. Eminim ki, Pazar günkü seçimde Abdullah Gül’ün de gönlü milli ittifaktan yana olacak" dedi.

KAMALAK: BAŞBAKAN, SEN DE GEL İTTİFAKA KATIL

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu büyük ittifak, birilerini fena halde şaşırtmış durumda. O kadar şaşırdılar ki, partimize iftiralara başladılar. Diyorlar ki, ‘Kamalak’ın korumaları 27 Mayıs’ta bir imamı dövmüş. Halbuki böyle bir şey yok. İftiranın da bu kadarı olmaz. Yakında Saadet Partisi Genel Başkanı cami bombaladı, derlerse şaşırmayın.

BU KİRLİ İTTİFAKA DUR DEYİN İLANI

Başbakan bugünkü gazetelerin hemen hemen hepsinin arka sayfasına bir ilan vermiş, ‘Bu kirli ittifaka dur deyin’ diyor. Biz de, bunların hain ve kirli ittifakına dur diyoruz. Paris’te Netanyahu ile el ele yürüyen hain ittifaka dur diyoruz. 7 Haziran’da bu kirli ittifakı dur diyoruz. Başbakana sesleniyoruz, gel sen de gel bu ittifaka katıl, diyoruz. Milli ittifakın büyüdüğünü gördükçe birileri üzerimize üzerimize geliyor. Bayraklarımızı topluyorlar, mitinge giden yolları kesiyorlar. Bunlara acıyorum ve üzülüyorum. Bre gafiller, mitinge giden yolları kesebilirsiniz, ancak gönüllere, kalpleri giden yolları nasıl keseceksiniz? Biz kavga istemiyoruz. Milli ittifakın resmi temsilcisi olarak Saadet Partisi olarak kavga istemiyoruz."

HER HAFTA BU ÜLKE 11 TON ALTINI FAİZ OLARAK ÖDÜYOR

Konuşmasında, hükümeti eleştiren Kamalak, "İşçi, memur, emekli kardeşim, faizciye her yıl 54 milyar lira, her hafta 1 milyar 100 milyon lira öderler ama sana bin lira ödemezler. Her hafta bu ülkenin kasasından faiz lobilerine ödenen para 11 ton altın yapar. Bunu başkalarından duyamazsınız. Biz çağırıyoruz, meydanlarda birbirinize hakaret etmeyin. Çağır muhalefet liderlerini bunları konuşun. Ana muhalefet partisinin liderine vatan haini mi diyeceğiz. Olmaz öyle şey. Ancak bir araya gelip bu ülkenin sorunlarını çözmemiz lazım. Faiz lobisine para var, işçiye, memura, emekliye ise para yok. Senin hakkının sana verilmesini istiyorsan, sen de gel ve oyunu Saadet'e ver. Biten sadece ekonomi değil. Bin yıllık kardeşliğimizi de bitirdiler" dedi.

ÖNCE ANAYASA DEDİLER ŞİMDİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE DÖNDÜLER

Kamalak, iktidar partisinin, seçim döneminde gündemi değiştirmek istediğini, bir önceki seçim öncesinde yeni anayasa dediklerini, şimdi ise başkanlık sistemini konuştuklarını belirterek şöyle devam etti: "Emin olun, sayın cumhurbaşkanım, ABD Başkanından daha fazla yetkili. Şimdiye kadar ne yapmak istediler de yapamadılar? İşsiz gençlerimize iş bulmak istediler de bulamadılar mı? Biz Kıbrıs Barış Harekatı'nı 48 milletvekiliyle yaptık. Bu seçimde bir suçlu buldular, Parlamenter sistem. 13 yıldır iktidardalar, Allah aşkına asgari ücreti artırmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? Emekliye daha fazla maaş vermek istediler de parlamenter sistem mi mani oldu? Delikanlım, lafta değil, gerçekten güçlü Türkiye istiyorum, diyorsan adres belli. Saadet Partisi. Sizler bizi iyi bilirsiniz, ağır sanayi hamlemizden bilirsiniz, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan, işçiye, emekliye verdiğimiz yüzde 50 zamdan bilirsiniz."

SEÇİMDE KOALİSYON ÇIKABİLİR

Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı Ahmet Özal, "AKP’liler, son günlerde bize ciddi saldırılarda bulunuyorlar. Diyorlar ki, ‘Oyları bölüyorsunuz. Bizim oylarımızı alıyorsunuz', ancak bilmiyorlar ki onlara verilen oylar onların değildi. Anavatan, Saadet ve Büyük Birlik’ten giden oylardı. O oylar şimdi bize geri dönüyor. Ülkede hayat pahalılığı almış yürümüş, bunlar istikrardan bahsediyor. Ben böyle istikrarı istemiyorum. Bu seçimler öyle gösteriyor ki, bir koalisyona doğru gidiyor Türkiye. Koalisyonlar çok uzun ömürlü olmuyor. Ancak yukarıda uzlaşılmış bir hükümet, Türkiye’yi yeniden bir seçime götürebilir" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı