MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN KIYAFET TEPKİSİ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN KIYAFET TEPKİSİ

Halk Eğitim Merkezinin halk oyunları ekibindeki kızların giydiği kıyafetlere müdürden tepki: "Kızlar daracık giyinmiş"

Muş’un işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü, törenlerle kutlandı. Kutlamalara katılan Muş Halk Eğitim Merkezi’nin halk oyunları ekibindeki kızların giydiği kıyafetler tartışmalara neden oldu.

Belediye Başkanı AKP’li Feyat Asya, Muş’un işgalden kurtuluşunun 97’nci yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını, bayramların en anlamlısı ile coşulduğunu söyledi. Konuşmaların ardından şiirler okundu. Kurtuluş dolayısı ile yapılan sportif karşılaşmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören sonunda Halk Eğitim Merkezi’nin halk oyunları sahnelendi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN KIYAFET TEPKİSİ

Giydikleri siyah pantolon ve mavi gömlekle Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu yörelerinin oyunlarını sergileyen ekibin kıyafetleri tartışmalara neden oldu. Tören sonrasında bazı kişiler Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Belediye Başkanı Feyat Asya’ya, “Bu kıyafetler bizi temsil etmiyor. Kızlar daracık giyinmiş” diyerek tepkilerini dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da programın komite tarafından düzenlediğini belirtti. Belediye Başkanı Feyat Asya da vatandaşlar gibi olaya tepki göstererek, “Ne oynanan oyunlar ne de giyilen kıyafetler yöremize ait değil. Bu konuda gerekli girişimleri yapacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı