MİLLETİN  "A.. KOYAN " İŞ ADAMINA ŞOK

MİLLETİN "A.. KOYAN " İŞ ADAMINA ŞOK

Mahkemenin verdiği kararın emsal oluşturması halinde, Mehmet Cengiz'in servetini kaybedebileceği konuşuluyor

Takipsizlik kararıyla ortadan kalkan "Yolsuzluk Soruşturması" nın ses kayıtları bir başka mahkemenin kararına esas oldu. Mahkemenin verdiği kararın emsal oluşturması halinde, Mehmet Cengiz'in servetini kaybedebileceği konuşuluyor

"BEN TÜRK MİLLETİ DEMEDİM" SAVUNMASI MAHKEMEYE İNANDIRICI GELMEDİ

Mahkeme, ".. Milletin .... koyacağız" şeklindeki sözleri sarfettiği belirtilen işadamı Mehmet Cengiz'in 8 bin tl tazminat ödemesini kararlaştırdı. 

Cengiz aleyhindeki dava 22. dönem Ak Parti Malatya milletvekili Süleyman Sarıbaş tarafından açıldı. Sarıbaş dilekçesinde "Millete küfredilmiş ve bu milletin ferdi olarak tek tek herkesin manevi dünyasında tamiri mümkün olmayan sarsıntılar oluşturmuştur." diyerek tazminat davası açtı.

Ak Parti eski milletvekili Süleyman Sarıbaş'ın , "25 Aralık yolsuzluk soruşturması"nda adı geçen ve bir ses kaydında "Milletin a.... koyacağız" dediği iddia edilen işadamı Mehmet Cengiz aleyhine açtığı manevi tazminat davası karara bağlandı. Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, Mehmet Cengiz'in, Sarıbaş'a 8 bin TL manevi tazminat ödemesine kararlaştırdı. 

"KANUNA AYKIRI ŞEKİLDE ELDE EDİLMİŞ DELİLLERLE TALEPTE BULUNMAK YERİNDE DEĞİLDİR"

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce görülen 2. duruşmada davalı Mehmet Cengiz ve Davacı Süleyman Sarıbaş katılmadı. Tarafları duruşmada avukatları temsil etti. Mehmet Cengiz'in avukatı Begüm Yılmaz, "Kanuna aykırı şekilde elde edilmiş delillerle talepte bulunmak yerinde değildir. Davanın reddini kabul ediyoruz" dedi. 

CENGİZ 8 BİN TL ÖDEYECEK

Davayı karara bağlayan mahkeme, 10 bin TL'lik tazminat davasının kısmen kabulüne karar verdi. Mahkeme, Mehmet Cengiz'in, Sarıbaş'a 8 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

DAVA DİLEKÇESİ: MİLLETİME YAPILAN AÇIK VE ALENİ KÜFÜR NEDENİYLE TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNUYORUM

Süleyman Sarıbaş, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi aracılığı ile İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne vermiş olduğu dilekçesinde “Ferdi olmaktan gurur duyduğum milletime açık olarak aleni küfredilmesinin manevi dünyamda husule getirdiği yıkıntının tarifi mümkün değildir. Bu millet, bu asıl millet, beslediklerinden, zengin ettiklerinden daima nankörlük görmüştür ancak ilk defa açıkça küfür saldırısına maruz kalmıştır. Durum gayet açık ve nettir ki, millete küfredilmiş ve bu milletin ferdi olarak tek tek herkesin manevi dünyasında tamiri mümkün olmayan sarsıntılar oluşturmuştur. Borçlar kanunu ve sair mevzuat, birileri tarafından küfür edilmek suretiyle manevi dünyasına tecavüz edilen her şahsın, mütecavize karşı tazminat davası hakkı vardır" ifadelerine yer verildi. Dilekçede, ses kaydının yasal yollardan dinleme ile elde edildiğini belirten Sarıbaş, "Milletime yapılan açık ve aleni küfür nedeni ile ve milletin ferdi olarak tarafına yapılan küfür nedeni ile" Mehmet Cengiz'den 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. 

'TÜRK MİLLETİNİ İŞARET EDEN BİR İFADEYE DE YER VERİLMEMİŞTİR"

Mehmet Cengiz'in avukatlarının daha önce mahkemeye sunduğu dilekçede, "Davaya konu edilen '...Bu milletin a... k...' şeklindeki cümlenin ne başında ne de sonunda 'Türk Milleti ' ibaresi kullanılmadığı gibi 'Türk Milletini işaret eden bir ifadeye de yer verilmemiştir. Müvekilimiz dava konusu edilen sözü Türk Milletine yöneltmemiştir. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verilmişti. 

"MİLLETE HAKARETLERİNİN BEDELİNİ BİRGÜN MUTLAKA ÖDEYECEKLER"

Ak Parti eski Milletvekili avukat Süleyman Sarıbaş davanın karara bağlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, millete hakaret edenlerin bedelini birgün mutlaka ödeyeceklerini belirterek "Bizimkisi sadece örnek olması bakımından hakaretin karşılıksız kalmaması için bir uğraştan ibarettir" dedi. Sarıbaş 8 bin tl tutarında tazminatı alması halinde mahallesindeki caminin bir bölümünün düzenlemesinde kullanacağı söyledi. 

96 KİŞİYE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ 

Aralarından işadamı Mehmet Cengiz'in de bulunduğu 96 şüpheli hakkında takipsizlik kararının verildiği "25 Aralık Yolsuzluk Soruşturması" dosyasında, tazminat talebine konu olan ses kayıtları da bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı