MİGREN HASTALARINA MÜJDE! HASTALIK TARİHE KARIŞIYOR!

MİGREN HASTALARINA MÜJDE! HASTALIK TARİHE KARIŞIYOR!

Kökten çözüm geliyor.

Migren toplumun yüzde 10'undan fazlasında görülen ve kişinin yaşam kalitesini bozan bir sağlık problemi, kök hücre oluşumunun arttırılmasını sağlayan enjeksiyon uygulamasıyla, ağrıya neden olan hasar görmüş dokular yeniden canlandırılarak. Migren ağrılarına kök hücreleri sayesinde kökten bir çözüm getiriliyor!

Migren, birincil baş ağrılarında ikinci sıklıkta görülen, toplumun yüzde 10’dan fazlasını etkileyen , kişinin yaşam kalitesini bozan ciddi bir sağlık problemidir. Migrenin nedeni henüz tam olarak aydınlatılamamış olmakla birlikte , beyin ve kafatasımızdaki sinir ve damar sorunları ile ilgili olduğu ileri sürülmektedir.Türkiye’de yaşam boyu migren görülme sıklığı yüzde 16 olup, kadınlarda daha sık görülmektedir. Aura; Migren atağının başlamasından önce görülen bazı bozukluklardır. 

Bunlar, gözlerde ışık çakmaları, konuşma bozuklukları gibi belirtilerdir. Auralı migren, migrenli hastaların yüzde 10’unda görülür.

Aurasız migren, migrenin en sık görülen tipidir. Tipik olarak, zonklayıcı, yarım baş ağrısıdır. Ortalama 4-72 saat arasında süren bir migren atağı vardır. Ağrı ile birlikte ışığa, sese karşı hassasiyet, bulantı ve kusma olabilmektedir.Migrenin en önemli belirtisi baş ağrısıdır. Bu baş ağrısı genellikle yarım, zonklayıcı tarzda olup, beraberinde bulantı , kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet vardır. 

Peki migren tedavisi mümkün olan bir hastalık mı?

Proloterapi yöntemini Türkiye’de ilk kez uygulayan ve yaygınlaştırma eğitimlerini sürdüren, Bilimsel Proloterapi Derneği Başkanı Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Hasan Doğan, migrenin belirli aralıklarla gelen hafif baş Ağrısından, çok şiddetli baş ağrısına kadar değişen bir hastalık olduğunu belirterek, hastalığın genellikle tek taraflı, yoğun ve zonklayıcı tarzda bir baş ağrısı, bulantı, kusma, görme bozuklukları, ışıktan ve sesten rahatsız olma, baş dönmesi gibi bulgularla seyrettiğini bildirdi. Migrenin en önemli sebebinin boyun omurları arasındaki bağların görevini yapmaması ( servikal instabilite) olduğunu belirten Op. Dr. Doğan: “Kök hücre oluşumunun arttırılmasını sağlayan enjeksiyon uygulamasıyla, ağrıya neden olan hasar görmüş dokular yeniden canlandırılıyor. Proloterapi ile servikal instabilitenin düzeltiliyor, böylece ağrının nedeni ortadan kaldırılıyor. Bu yöntem migrene kalıcı çözüm sunuyor” dedi.

MİGREN NEDİR?

Ağrının Nedeni Ortadan Kaldırılıyor

Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, ağrı kesicilerin ağrıyı bir süre için ertelediğine işaret ederek, Proloterapinin ağrının nedenini ortadan kaldırdığını vurguladı ve yönteme ilişkin şu bilgileri verdi: “Boyun ve baş bölgesinde yer alan ağrıların en çok sebebi boyun omurgasını birbirine bağlayan bağlardaki yıpranmadır. Omurgadaki bağların zayıflığı boyun baş-boyun bölgesindeki kasların kasılmasına bu da şiddetli ve ağrı kesicilere cevap vermeyen ağrıların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Proloterapi uygulamasıyla bu bölgede yer alan hasarlı bağlar yeniden güçleniyor. Proloterapi ve Nöroproloterapi ile hasarlı bölgede mikropsuz iltihap oluşturuyoruz. Bu iltihaplı bölge kısa zamanda tamirci hücreler tarafından işgal ediliyor ve o bölgede sağlam bir dokunun oluşması sağlanarak ağrının nedeni ortadan kaldırılıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı