MHP'ye Saldırının Perde Arkası

MHP'ye Saldırının Perde Arkası

MHP GENEL MERKEZİNE ARAÇLI SALDIRI
 
Sabah saatlerinde MHP Genel Merkezi binasında hareketli dakikalar yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parti binasına geldikten yaklaşık 15 dakika sonda henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi kullandığı otomobil ile MHP Genel Merkezi Binası'na girmek istedi. Bina girişindeki görevliler otomobilin girmesine engel oldu ve durumu polise bildirdi. MHP Genel Merkezi Binası'na gelen polis ekipleri otomobil sürücüsünü gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi polisler tarafından götürüldüıü sırada "Beni vuracaklar" dediği öğrenildi. Polis, daha sonra otomobilde bomba araması yaptı. Yapılan aramada otomobilde herhangi bir patlayıcıya rastlanılmadığı belirtildi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkez binasına bir kişinin otomobille saldırı düzenlemesiyle ilgili "O bir meczup. Partiye saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı" dedi. 

ARAÇTA BOMBA VAR MI?
 
Bahçeli, araçta bomba bulunup, bulunmadığı sorusuna ise "Şimdilik böyle bir şey yok" dedi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantıları kapsamında düzenlenecek olan 'Türkçe Mitingi'ne katılmak için Konya'ya geldi. İlk olarak Altınekin İlçesi Kavşağı'nda karşılanan Bahçeli'ye karşılayan grup arasında bulunan çiftçiler, buğday taban fiyatlarındaki sorunlarını dile getirdi. Bahçeli, ardından gazetecilerin parti genel merkez binasına Murat B. adlı kişinin otomobiliyle saldırı düzenlemesiyle ilgili sorularını cevapladı. Saldırıyı Bahçeli, "O bir meczup. Partiye saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı."diye konuştu. Bahçeli, araçta bomba bulunup, bulunmadığı sorusuna ise "Şimdilik böyle bir şey yok."dedi.
Bahçeli, kent merkezi girişinde ise yaklaşık 500 araçlık konvoyla karşılandı. Partililerle tek tek tokalaşan Bahçeli, konvoy eşliğinde mitinge kadar dinleneceği Dedeman Otel'e geçti.
 
TUĞRUL TÜRKEŞ'İN AÇIKLAMASI
 
Türkeş, açıklamasında, "Demokrat bir siyasî iktidarın en mühim vazifelerinden birisi, hiç kuşkusuz, muhalefet partilerinin genel merkezlerini, yöneticilerini ve mensuplarını devlet gücüyle korumaktır. Söz konusu güvenliği temin edemeyen ve dahi ihmal eden bir iktidarın demokrasiden ne anladığını bu vesileyle Türk kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifalerine yer verdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in yaptığı yazılı açıklama şöyle; 
"24.08.2013 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ ve beraberindeki heyetin gerçekleştirilecek "Türkçe Mitingi" için Konya'ya hareket etmesinden hemen önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'ne araçlı bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Medyanın ve kamuoyunun malûmu olduğu üzere, özellikle son dönemlerde Sayın Başbakan ve AKP yöneticileri her fırsatta muhalefet partilerini hedef alan beyanatlar vermekte ve halkımızın bir kısmını galeyana getirmeyi amaçlamaktadırlar. Barış ve hoşgörü merkezi olan Konya İlimiz, AKP'nin kendini kuvvetli gördüğü ve çoğu zaman güç gösterisi yapmaya yeltendiği güzide İllerimizden birisi konumundadır. Buna rağmen partimizin Konya'da yapacağı bir mitingin, iktidarı niçin bu denli rahatsız ettiği, üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur. Demokrat bir siyasî iktidarın en mühim vazifelerinden birisi, hiç kuşkusuz, muhalefet partilerinin genel merkezlerini, yöneticilerini ve mensuplarını devlet gücüyle korumaktır. Söz konusu güvenliği temin edemeyen ve dahi ihmal eden bir iktidarın demokrasiden ne anladığını bu vesileyle Türk kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."