MHP'ye Saldırının Ayrıntıları

MHP'ye Saldırının Ayrıntıları

.

YENİÇAĞ GAZETESİ HABERİ BÖYLE VERDİ


Bu gün MHP Esenyurt seçim bürosuna yapılan saldırının ardından MHP İstanbul İl Örgütü fotoğrafçısı Cengiz Akyıldız'ın hayatını kaybetmesi yurt çapında derin yankılara neden oldu. Başta CHP olmak üzere siyasi partiler olayı kınadıklarını açıklarken, olayın ayrıntıları ajanslar tarafından net verilmedi. Olayın ardından Cengiz Akyıldız'ın kaldırıldığı Esenyurt Devlet hastanesine gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan yaptığı açıklada "orada PKK'lılar var. Tahrikler oluyor" açıklaması yaptı. MHP istanbul İl başkanı ise. "Herkesin gözü önünde cereyan eden bir olay faillerin gün içerisinde bulunması gerekiyor, Emniyetin çözmesi gerekyior" şeklinde konuştu. Adan itidal çağrısında da bulundu.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ Gazetesi Sitesinden haber şu şekilde verildi


MHP'Lİ VEKİL PKK'LILAR VAR


MHP Esenyurt seçim bürosuna silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 kişi ölürken, 2'si ağır, 6 kişi de yaralandı.
Saldırı, MHP'nin Esenyurt'taki Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaşandı. Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP'lilerle bir grup arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginliğin büyümesiyle karşıt görüşlü grup, MHP'lilere silah, bıçak ve sopalarla saldırdı.  Olayda ilk anda 3'ü ağır 7 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Esenyurt Devlet Hastanesi'nde durum kritik olan yaralılardan biri ambulansla başka bir hastaneye nakledilmek istendi. Bu sırada kısa süreli yaşanan kargaşa sonrasında sağlık görevlileri, yaralıya ambulans içinde kalp masajı yaptı. Yaralı, daha sonra tekrar hastaneye sokuldu. Öfkeli MHP'li grup, ambulansın engellendiği gerekçesiyle bazı araç sürücülerine tepki gösterdi. 


TAHRİKLER OLUYOR


Olaydan sonra yaralıların götürüldüğü Esenyurt Devlet Hastanesi'ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, "Orada PKK'lılar var. Seçim irtibat bürosu açılırken tahrikler oluyor. Elleri silahlı, taşlı, bıçaklı bir grup. Sonra gelip ateş açıyorlar. Cengiz Akyıldız kalbinin üstünden tek kurşunla vuruluyor. Durumu çok ağır." Adan'ın açıklamasından hemen sonra, partinin İl Basın Bürosu'ndan Cengiz Akyıldız'ın Esenyurt Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Bazı görgü tanıkları Akyıldız'ın ateş edenlerin resimlerini elindeki fotoğraf makinasıyla çekerken vurulduğunu öne sürdüler. 


İTİDAL ÇAĞRISI


MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak itidalli davranmaya çalışıyoruz. Ama emniyetin bu kadar kalabalık bir grupla, MHP'ye yapılan bir saldırıyı bir gün içerisinde çözmesi gerekir. Şu ana kadar bile bir sürü şeyin çözülmüş olması gerekirdi. Aradan saatler geçmiştir. Acil olarak bu konuda emniyetin hassasiyet göstermesi gerekir. İki yaralımız silahla, 4 tanesi bıçak ve taşla yaralanmıştır. Birinin durumu son derece ağırdır. Sorumluluğumuz gereği bütün arkadaşlarımıza itidali tavsiye ediyoruz" diye konuştu.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırı provakasyon olarak değerlendirerek, baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Mutlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kısa zamanda bulunup adaletin eline teslim edileceğinden emin olunulsun" ifadelerini kullandı.


MHP İL BAŞKANLIĞI CENAZE DUYURUSU


Öte yandan MHP İstanbul İl Başkanlığı Cenazeye İlişkin bir duyuru yayınladı. Duyuru şu şekilde.


 İl Başkanlığımızın Foto-Muhabiri Şehit Cengiz Yücel Akyıldız' ın Cenaze Töreni aşağıdaki gibidir.


Dava arkadaşımız Şehit Cengiz Akyıldız' ın cenaze töreni yarın (27.01.2013) ikindi namazına müteakip Fatih Camii' nden kaldırılacaktır.


Cenaze Törenine Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcılarımız, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz MYK Üyelerimiz ve teşkilat mensuplarımız katılacaktır.


Bilgilerinize

Kaynak:Haber Kaynağı