MHP'ye Operasyon Yapılsın Talimatı !

MHP'ye Operasyon Yapılsın Talimatı !

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a MHP'ye operasyon yapma talimatı verdin mi?

MHP'YE OPERASYON YAPILSIN TALİMATI

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “İmralı” sürecine sert muhalefeti nedeniyle MHP’ye operasyon yapılması talimatı verildiğini iddia etti. Vural, odalar birlikleri başkanlarının tehditle akil adam yapıldığını ileri sürdü.
 
AKP'nin “İmralı” sürecine ilişkin önerdiği Meclis araştırma komisyonunun "taktik adım" olduğunu belirten Vural, bu komisyon yoluyla “Oslo”, “İmralı” sürecinin halka onaylatılmak istendiğini savunarak şunları söyledi:
 
“TBMM'nin alet edilmesi, çözülme sürecini meşrulaştırmaktadır. Dava konusu olmuş, hukuki zırhlar oluşturulmuş bu süreçte, KCK dava süreci de akamete uğratılmak isenmektedir. Minareyi çalanlar, kılıf hazırlamaktadır. Meclis'in buna alet edilmesi kabul edilemez. Talepler, TBMM iradesine dönüştürülmek istenmektedir. Bu amaca Meclis'in alet edilmesi millet egemenliğini yok saymaktır. PKK ve BDP'nin terör örgütünü muhatap kılma girişimine AKP teslim olmuştur." 
 
“DEMOKRASİYİ DARBEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ”
 
AKP'nin bu girişiminin, darbe planının meşrulaştırılması olduğunu belirten Vural, "Demokrasiyi darbeye teslim etmeyeceğiz. Bu girişim, milleti yok saymakta ve millet egemenliğine darbe vurulmaktadır. İmzaları atanlar, PKK hakimiyetini tescillemiş olacaktır. Tehdit, baskı, şantaja teslim olmayacağız. Araştırma önergesine de, komisyona da destek vermeyeceğiz. Pazarlıklar açıklansın, TBMM'de genel görüşme ile, doğrudan millete açıklamaya davet ediyoruz. Ne aldanır, ne de milleti aldatırız, TBMM'yi, PKK'yı meşrulaştırma aracına dönüştürmeyeceğiz" dedi. 
 
“MİT MÜSTEŞARI’NA DOSYA TALİMATI VERDİN Mİ?”
 
Vural, çarpıcı bir iddiayı da gündeme getirdi. MHP’nin “İmralı” sürecine karşı yürüttüğü sert muhalefetten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsız olduğunu ifade eden Vural, "MHP'nin kararlı tutumu karşısında AKP ve PKK çevrelerinin yeni tezgahlar içinde olduğu duyumunu aldık. Hakan Fidan'ı çağırarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında dosya hazırlanması talimatı verdin mi? MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a MHP'ye operasyon yapma talimatı verdin mi? MHP'ye yapılacak her operasyon bu sorunun cevabı olacaktır" dedi. 
 
"PKK'NIN ÜYELERİ YETER ONLARA"
 
Meclis'te soruları da yanıtlayan Vural, AKP’nin önergesi ile oluşturulacak komisyona katılıp katılmayacaklarının sorulması üzerine Vural, "Polis zoruyla mı götürecekler?" diye sordu. Vural, "Komisyona üye vermeyecek misiniz" sorusunu, "PKK'nın üyeleri yeter onlara. Ne üyesi?" diye yanıtladı. 
 
“SİLAH ZORUYLA MI GÖTÜRECEKLER”
 
Vural, AKP'nin önergesinin, İçtüzüğe aykırı olup olmadığı yönünde bir soruyu şöyle yanıtladı: 
 
"İçtüzüğe aykırdır. AKP Komisyon kurar, PKK dışarıdan destekler. Amaç ve hedef, çözüm süreci ile ilgili gelişmeleri meşrulaştırmaktır. AKP ve PKK arasında zaten Komisyon yok mu?TBMM'yi kılıf olarak kullanıyorlar. İmza sahipleri iradelerini bölücü terör örgütüne teslim etmişlerdir. Oslo'nun hukuki meşruiyeti var mı? Hangisinin hukuki meşruiyeti var? Türkiye, hukuksuzluğa teslim edildi."
 
MHP'ye operasyon yapılacağı iddialarının sorulması üzerine Vural, "Habur olduğu gün hangi üçlü bir araya geldi? Neler konuştu? Sadece bunu soruyorum. Hukuka aykırı işlem yapanlara, dava sürecinde zırh oluşturulduğu süreçte, bu yaklaşım yadırganmamalı" dedi. 
 
“ODALAR BİRLİKLERİNE BASKI YAPTILAR”
 
Akil adamlar listesinde sendika başkanlarının isimlerinin yer aldığını, mesleki kurumların siyasi sürecin aracı haline dönüştürülmeye çalışıldığını savunan Vural, Barolar Birliği'nin bu süreçte olmamasını takdirle karşıladığını söyledi. 
 
Kamu kurumu niteliği taşıyan kuruluşların, AKP'nin propaganda aracına dönüştürülmeye çalışıldığını vurgulayan Vural, "Bu konuda, o kuruluşlara bağlı binlerce insanın şikayeti var. Bu şikayeti iletmek amacıyla tüm meslek oda başkanlarını aradım" dedi. 
 
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, oligarşik diktatörlüktür" diyen Vural, meslek örgütlerinin de bu süreçte bilgi sahibi olmadıklarını baskı, tehdit ve şantajla sürece dahil edilmek istendiklerini öne sürdü. Vural, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, odaların, siyasi iktidarın baskısıyla akil adamlar heyetine sokulduğunu savunarak, şöyle konuştu:
 
“AKP'nin propagandasını yapmak için Barolar Birliği Başkanını, Türk-İş Başkanını, Ziraat Odaları Birliği Başkanını, Odalar Birliği Başkanını, Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanını görevlendirmek siyasi amaçlar için kullanmak değil midir? Bu kurumların bu şekilde siyasete ve AKP'yi koruma ve kollama göreviyle görevlendirilmesi, her şeyden önce bu kurumlara mensup üyelerin takdir haklarına, siyasi tercihlerine aykırılıktır. Bu doğrudan doğruya oligarşik bir diktatörlüğün Türkiye'de varlığını ortaya koymaktadır ve baskıyla ve tehditle yapılmıştır bunlar. Evet, bu doğrudan doğruya Hükumetin baskısıyla yapılmıştır.”