MHP'NİN O KIRMIZI ÇİZGİLERİ ARTIK KALMADI

MHP'NİN O KIRMIZI ÇİZGİLERİ ARTIK KALMADI

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin vatandaşlara meydanlarda verdiği sözleri birer bir geri aldığı Kürt açılımından başka hiç bir koalisyon şartı kalmadığı Ümit Özdağ açıklamasının satır aralarına girdi.

Ankara siyaset kulislerinde en çok konuşulan AKP MHP koalisyonu olasılığının ibresi değişmeye başlayınca MHP seçim meydanlarında öne sürdüğü şartların biri dışında hepsini attı. Ümüt özdağ'ın yaptığı açıklamada, AKP'ye koalisyon olarak öne sürülecek şartlardan Erdoğan'ın sarayından çıkması ve 4 bakanın aklanmasına yönelik yargılama talepleri artık yok.

TEK ŞARTLARI KÜRT AÇILIMI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakın isimlerden biri olarak bilinen Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP’ye koalisyon için partisinin ‘olmazsa olmaz’larını sıraladı.Özdağ'ın verdiği listeye göre MHP AKP koalisyonu gerçekleşirse, Erdoğan sarayda oturacak 4 bakan yolsuzluğu diye bir konu hatırlanmayacak. MHP Bu konularda AKP ve Erdoğan diretirse koalisyon ortağı olarak karşı çıkmayacak. Cumhuriyet'te yer alan haberi ayrıntıları şöyle sürüyor

LİSTEDE ARTIK YOK

Özdağ’ın açıkladığı listede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Ak Saray’dan ‘1071 rakım’daki Çankaya Köşkü’ne taşınması ve yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi yok.

ERDOĞAN MEŞRUDUR

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’a konuşan Özdağ, “Meşrudur, bunun aksini söylemiyoruz” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’da belirtilen yetki alanına çekilmesi gerektiğini belirtti.

Özdağ, partisinin ‘kırmızı çizgi’si olan çözüm süreci kapsamında ‘özerklik’ sözü verilmişse bundan dönülmesi ve PKK lideri Abdullah Öcalan’la ‘Türkiye devlet ve milletini ilgilendiren hayati konuların’ asla görüşülmemesi şartlarını öne sürdü.

Yargının üstündeki siyasi baskının kaldırılması gerektiğini vurgulayan MHP’li vekil, “Erdoğan’ın sarayı boşaltıp Çankaya’ya taşınması ve dört bakanın Yüce Divan’a yollanması olmazsa olmazlarımızdan değil” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı