MHP'LİLERDEN HAVALİMANINDA BEKLEYEN UYGUR TÜRKLERİNE DESTEK

MHP'LİLERDEN HAVALİMANINDA BEKLEYEN UYGUR TÜRKLERİNE DESTEK

İLTİCA etmek için Türkiye'ye gelen ve gerekli izinlerin çıkması için 17 gündür Atatürk Havalimanı'nda bekleyen 35 Uygur Türk'üne destek için MHP Fatih...

İLTİCA etmek için Türkiye'ye gelen ve gerekli izinlerin çıkması için 17 gündür Atatürk Havalimanı'nda bekleyen 35 Uygur Türk'üne destek için MHP Fatih İlçe Teşkilatı'na üye 100 kişilik grup Atatürk Havalimanı'nda eylem yaptı.


Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında slogan atan grup adına, MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak bir açıklama yaptı. Çolak, “Doğu Türkistan'dan gelen 25 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye girişi engellenerek, havalimanında 17 gündür tutulmaktadırlar. Çin devletinin zulmünden kaçan Uygur kardeşlerimizin birer göçmen gibi karşılanması gerekirken, turistlerden istenen yasal sorumluluğun bu mazlum kardeşlerimizden istenmesi, adil ve vicdani değildir. Suriye'den gelen mağdur ve mazlum 2 milyona gösterilen anlayış Uygur Türklerinden esirgenmektedir. Türkiye Türklerine, Suriye Arap sığınmacılarından daha uzak olmayan kadınlı-çocuklu 25 Uygur Türk'ünün havalimanı şartlarından daha fazla mağdur edilmeden, Türk konukseverliğin, kardeşliğin, hukukun gereğince anayurtlarına girişlerine izin verilmelidir. Türk devletinden ve hükümetinden talebimiz budur" dedi.


Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Başkanı Recep Sadettin Akyol da, "Biz Doğu Türkistan'a özgürlük istiyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın da normal hayat standartlarında yaşamasını istiyoruz. Bekleme süreçlerinin de insani koşullarda olmasını bekliyoruz. 17 günden beri duş alamadıklarını, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, süreç içerisinde bekletildiklerini biliyoruz. Bu koşulların insani koşullara gelmesini istiyoruz" dedi.


25 Mart'tan bu yana, sırasıyla Ethiad Havayolları ile 7 kişi, THY ile 21 kişi, Katar Havayolları'yla da 7 kişi Dubai, Katar ve Malezya üzerinden Türkiye'ye geldi. 35 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye giriş yapabilmesi için, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından ilgili bakanlıklara izin yazısı yazıldığı öğrenildi. Yetkililer kısa zamanda bu durumun çözüleceğini bildirdi.

MHP'LİLERDEN HAVALİMANINDA BEKLEYEN UYGUR TÜRKLERİNE DESTEK

MHP'LİLERDEN HAVALİMANINDA BEKLEYEN UYGUR TÜRKLERİNE DESTEK

MHP'LİLERDEN HAVALİMANINDA BEKLEYEN UYGUR TÜRKLERİNE DESTEK

Kaynak:Haber Kaynağı