MHP'li Türkkan; Akil İnsan Ücreti Örtülü Ödenekten mi?

MHP'li Türkkan; Akil İnsan Ücreti Örtülü Ödenekten mi?

Türkkan'dan Akil sorusu

MHP'Lİ TÜRKKAN'DAN 'AKİL İNSANLAR'A ÜCRET ÖDENECEK Mİ' SORU ÖNERGESİ
 
İZMİT (Kocaeli)

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM'ye verdiği soru önergesinde; terör sorununun çözümü için belirlenen Akil İnsanlar'a ücret ödenip ödenmeyeceğini, ödenecekse miktarın ne kadar olduğunu ve ödemenin bütçenin hangi kaleminden yapılacağını sordu.
 
MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde hükümetin terörün bitirilmesi amacıyla çözüm sürecine katkı verecek Akil İnsanlar Heyeti oluşturduğunu, heyetteki 63 kişinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesinin planlandığını hatırlattı. Türkkan'ın soru önergesi şöyle: 
 
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 
 
AKP Hükümeti tarafından terörün bitirilmesi amacıyla çözüm sürecine katkı verecek Akil İnsanlar Heyeti oluşturulmuş, bu heyetteki 63 kişinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesi planlanmıştır. Bu nedenle;
 
1-Akil İnsanlar'a yaptıkları görev karşılığında ücret ödenecek midir, ödenecek ise bu miktar ne kadar olacaktır?
 
2-Akil İnsanlar'a Bütçe'nin hangi kaleminden ödeme yapılması düşünülmektedir, ödenmesi düşünülen ücret Örtülü Ödenek'ten mi karşılanacaktır?"