MHP'li Milletvekili Lütfü 'Türkkan'dan Cezaevi Soru Önergesi'

MHP'li Milletvekili Lütfü 'Türkkan'dan Cezaevi Soru Önergesi'

Kandıra Açık Cezaevi'nde yatan hükümlülere neden böyle kurallar uygulanmaktadır?

MHP'Lİ TÜRKKAN'DAN KANDIRA AÇIK CEZAEVİ İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ
 
İZMİT (Kocaeli)

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Kandıra Açık Cezaevi'nde hükümlülere çok katı kurallar uygulandığını, bu katı kurallara uymayanların ise "Seni kapalı cezaevine gönderirim" şeklinde tehdit edildiğini ileri sürdü. Türkkan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
 
MHP Milletvikili Lütfü Türkkan, verdiği yazılı soru önergesinde, Kandıra Açık Cezaevi'nde yatan hükümlülere çok katı kurallar uygulandığını, çay pişirmenin, spor yapmanın bile yasaklandığı, hakkını arayanların da "Seni kapalı cezaevine gönderirim" diye tehdit edildiği iddialarının bulunduğu söyledi. Lütfü Türkkan, "Bu iddialar yerel basında da yer almıştır. Bu şikayetler uzun süredir devam etmekte, savcılığın şikayetlerle ilgilenmesi, Kandıra Açık Cezaevi'ndeki hükümlülerle görüşüp, sıkıntılarını dinlemesi istenmektedir" dedi. Türkkan, Bakan Ergin'in şu soruları yanıtlanmasını istedi:
 
"Kocaeli Kandıra Açık Cezaevi'nde yatan hükümlülerin çok katı kurallara tabi tutulduğu, onlara çay pişirmenin, spor yapmanın bile yasaklandığı, hakkını arayanların da 'Seni kapalı cezaevine gönderirim' diye tehdit edildiği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise açık cezaevlerindeki kuralların diğer cezaevlerinden daha yumuşak olması gerekirken Kandıra Açık Cezaevi'nde yatan hükümlülere neden böyle kurallar uygulanmaktadır?
 
Kandıra Açık Cezaevi'ndeki hükümlülerin kendileri ile görüşülüp, sıkıntılarının dinlenmesi yolundaki isteklerine bir yanıt verecek misiniz?"