MHP'li Başkan; Camii Önüne Darağacını Diksinler,

MHP'li Başkan; Camii Önüne Darağacını Diksinler,

Hatta Balıkesir'de tarihi Zağnos Paşa Camii önüne darağacını diksinler, sandalyemize kendimiz vururuz.

MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN; BİZ BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK
 
Coşkun YAMAN
BALIKESİR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Balıkesir Belediyesi'ne yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcıları MHP'li Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç'le MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ın da aralarında bulunduğu 22 kişinin emniyetteki sorgusu sürerken, MHP Genel Merkezi de devreye girdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Balıkesir'e gelen Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok'u ziyaret etti. Genel Sekreter İsmet Büyükataman "Biz bu filmi görmüştük" dedi.
 
Gözaltındaki Balıkesir Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk'ün eşi Fatma Aktürk ve Yusuf Özenç'in eşi Seviye Özenç ile çok sayıda partili ve belediye çalışanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Balıkesir'e gelen Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş'ı karşıladı. MHP'li yöneticiler belediye ziyareti sonrası gözaltındaki partilileri de emniyette ziyaret edip, kısa süre görüştü.
 
BAŞKAN OK: BU SİYASİ BİR LİNÇTİR
 
Daha önce yaptığı açıklamada "Beni de çete lideri olarak gözaltına alabilirler" diyen Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, Genel Sekreter Büyükataman'ın ziyaretiyle moral bulduklarını söyledi. Başkan Ok şöyle dedi:
 
"Ben şu anda gözaltında olan arkadaşlarımızın kefiliyim. Kendime güvenmediğim kadar arkadaşlarıma güveniyorum. Bu operasyon siyasidir. Balıkesir Belediyesi'ne olan güven, yapılan hizmetlere karşı olan iltifatlar AKP'yi çıldırtmıştır. Seçimlerin öne alınma süreciyle bu operasyonun düğmesine basılmıştır. Eğer seçimler 6 ay öne alınmış olsaydı, bugün seçimlere 10 ay gibi bir zaman kalmamıştı bile. Bu şahsımı ve arkadaşlarımı kamuoyunun önünde küçük düşürmeyi hedefleyen, partimize zarar vermeyi amaçlayan, gerçekten hiçbir insani ve ahlaki değere uymayan siyasi bir linçtir." 
 
'ASIL HEDEF MHP'
 
Asıl hedefin kendisi ya da gözaltındaki arkadaşları olmadığını öne süren Başkan Ok şöyle konuştu:
 
"Tabiri caizse bu operasyon, surdan bir gedik açmak için bir taşın kesilmesi olayıdır. Buradaki operasyonun temel amacı aslında Milliyetçi Hareket Partisi'ni Balıkesir'de bitirme operasyonudur. Ama asla ve asla hedefine ulaşmayacak. Balıkesir halkının, partili partisiz bize güvenenlerin başını öne eğdirecek, onların yüzünü kızartacak en ufak bir hareket yapmış olsak, Balıkesir halkının huzuruna çıkar özür diler başımızı alır gideriz. Hatta Balıkesir'de tarihi Zağnos Paşa Camii önüne darağacını diksinler, sandalyemize kendimiz vururuz. Bunu bütün Balıkesir kamuoyu biliyor" diye konuştu.
 
BÜYÜKATAMAN: BAŞKAN VE ARKADAŞLARININ YANINDAYIZ
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Başkan Ok ve arkadaşlarının yanında olduklarını göstermek için Balıkesir'e geldiklerini vurgulayan Genel Sekreter İsmet Büyükataman da şunları söyledi:
 
"Belediye Başkanımıza da birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına da sonuna kadar güveniyoruz. Hiçbir tereddütümüz yok. Klasik bir laf var, 'Biz bu filmi daha önce görmüştük' diye ifade edilen. Aslında muhtelif yerlerde örneklerine zaman zaman şahit olduğumuz, tamamen siyasi, küçük ve basit hesaplara dayalı, MHP'li belediyelere yönelik yıldırma operasyonlarına biz alışığız."