MHP'Lİ ATİLLA KAYA'DAN ÇARPICI IŞİD İDDİASI

MHP'Lİ ATİLLA KAYA'DAN ÇARPICI IŞİD İDDİASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, IŞİD tehlikesinin artık Türkiye'de de oluşmaya başladığı uyarısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İstanbul'da yaşanan cami saldırılarını IŞİD'ın uzantılarının gerçekleştirdiğini iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Kars Belediyesi'nin düzenlediği iftara katıldı. Kaya, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hükümetin, IŞİD'e yaklaşımını eleştirdi.

Türkiye'nin dış politikada çok zor durumda olduğuna değinen Atilla Kaya, "Geçtiğimiz hafta içerisinde ve bir ay önce İstanbul'da bazı camilere yönelik saldırılar oldu. Bu saldırılar o bölgelere yuvalanmış IŞİD adı verilen bu terör örgütünün uzantıları tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

IŞİD tehlikesinin artık sınır dışında değil sınır içinde de oluşmaya başladığına vurgu yapan Kaya, vatandaşlar arasında tıpkı Irak'ta, Suriye'de olduğu gibi bir mezhep çatışması ve etnik bir çatışma çıkartmak için çeşitli provokasyonlara başvurulmakta olduğuna dikkat çekti. Bütün bu gelişmeleri iktidarın ise seyrettiğine atıfta bulunan Atilla Kaya, "Başbakan'a bakıyoruz, daha dün bir toplantıda IŞİD terör örgütüne diyor ki; 'Eğer inanıyorsanız bu insanları serbest bırakırsınız.' Bir taraftan bu söylemde acziyet var. İkinci taraftan bu kafa kesen, kadın, çoluk çocuk demeden insanları öldüren terör örgütüne, terör örgütü diyemeyen ve onları da neredeyse bir Müslüman gibi göstermeye çalışan bir Başbakan var. Onun için diyoruz ki; bu cumhurbaşkanlığı seçimi son derece önemlidir. Bu iktidardan kurtuluşun başlangıcı olan seçimler olarak da görmek mümkündür" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı