MHP'DEN ERDOĞAN'A ŞOK ÖNERİ

MHP'DEN ERDOĞAN'A ŞOK ÖNERİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın huzurevine çevrilmesini önerdi.

MHP Manisa İl Başkanlığı kongresi Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde yapıldı. Mevcut İl Başkanı Tanju Balatlı'nın tek aday olduğu kongreye MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, MHP'li belediye başkanları, il ilçe başkanları ve partililer katıldı.

İl Başkanı ve başkan adayı Tanju Balatlı, Manisa'da yerel seçimlerde yakaladıkları başarıyı genel seçimlerde de sürdüreceklerini ifade etti.

 

Kongrede konuşan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelecek Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde başarılı olmak için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Ergün, özellikle kadınlardan ve gençlerden çok çalışmalarını istedi.

Kongrede konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da hükümetin çözüm süreci politikalarını eleştirip, "Bu seçimlerde AK Parti'ye verilen her oy PKK'ya verilmiş olacaktır. Halkımız bunu düşünerek oyunu kullansın" dedi.

Kongrede divan başkanlığını üstlenen MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, konuşmasında dün (Cumartesi) AKP Manisa İl Başkanlığı kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Oktay Vural, Gaziemir'den (İzmir) geçerken pankartlar gördüm. 'Sayın Başbakanım hoşgeldiniz' diyor. 'Hoşgeldin' diyen kim acaba? Ankara'da bulamadığımız Başbakan dün Manisa'daymış. Ankara'da başbakan var mı yok mu kimse bilmiyor. Çakma mıdır, değil midir bilmiyorum. Başbakan dün burada konuşuyor, sevindirik olmuş. Herkese müjdeler veriyor. 'Size kredi vereceğiz' diyor. Zaten çiftçinin arazileri ipotekli, borç içinde. Devlet yönetme irfanı, ahlakından bahsediyor. Bir devlet ahlakı düşünün ki 'Bakara makara' diyenler balkon konuşmalarına çıkarılır mıydı" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI HUZUREVİ OLSUN"

Cumhurbaşkanlığı makamının huzur üretme makamı olması gerektiğini dile getiren Vural şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı makamı huzur makamı olmalıdır. Birlik ve bütünlük içerisinde meseleye bakmak gerekirken, Cumhurbaşkanı o makamda huzur ve güvensizliğin kaynağı oluyor. Cumhurbaşkanlığı makamı gerçekten huzursuzluk meclisi kaynağı olursa, cumhurbaşkanı görevini yapmıyor demektir. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı makamı huzursuzluk, istikrarsızlık makamı olmamalı. Hani bu saray ne olacak bitecek diye söyleniyor ya. Benim de bir önerim var. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1400 oda var. Kendisi de sayısını bilmiyor gerçi ya. En iyisi burayı huzurevine çevirelim. Hiç olmazsa yaşlılarımıza orada daha iyi hizmetler sunulur. Böylece Türkiye'ye daha büyük hizmet olur. Böylece Cumhurbaşkanı huzursuzluk ve istikrarsızlık kaynağı olmaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı